1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lojistik Sektörünün Yol Haritası
Lojistik Sektörünün Yol Haritası

Lojistik Sektörünün Yol Haritası

Ekonomi ve Lojistik Sektörünün Yol Haritası Bu Zirvede Çizilecek

A+A-

Ekonomi, Kalkınma, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayelerinde 12 Mayıs'ta İstanbul Hilton Bomonti Hotel'de düzenlenecek Ekonomi ve Lojistik Zirvesi 2016, bu alanda şimdiye dek Türkiye'deki en büyük zirve olarak gerçekleştirilecek.

"Rekabetçi Ekonomi İçin Güçlü Lojistik" sloganıyla kamu, reel sektör ve lojistik sektörünü buluşturacak olan Ekonomi ve Lojistik Zirvesi 2016'da Türkiye'nin 2023 hedefleri, Türk ekonomisi ve lojistik sektörünün mevcut durumu ve gelecek perspektifleri tartışılacak. Türkiye’nin ekonomik hedefleri çerçevesinde lojistik yapılanması ve ihtiyaçlarının belirleneceği Ekonomi ve Lojistik Zirvesi 2016, 12 Mayıs 2016’da kamu, lojistik ve reel sektörü buluşturacak. TİM, ATO, UTİKAD, UND gibi 20'yi aşkın sektörel birlik ve derneğin desteğiyle güçlenen zirvede ekonomi liderleri lojistik sektörüyle bir araya gelecek.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığından önemli isimlerin yer alacağı, sektörel birlik ve dernek başkanlarının katılacağı ve lojistik sektörünün lider isimlerinin yer alacağı Zirve, Türkiye’nin lojistik stratejilerinin değerlendirilmesinde kilit rol oynayacak.

TÜRKİYE MEGA PROJELERLE BÜYÜYOR

Ulaştırma altyapısında son dönemde gerçekleştirilen yatırımla lojistik hub olma yolunda hızla ilerleyen Türkiye, 3. Havalimanı, Bakü-Tiflis-Kars Projesi, 3. Köprü, TANAP, Marmaray gibi dev proje ve yatırımla bölgedeki ekonomik ve lojistik yapılanmasını güçlendirirken, ekonominin kilit sektörü haline gelen lojistik sektörü de Türkiye’nin hedeflerine uygun yatırımları hayata geçiriyor.

Türk ekonomisinin büyüme dinamikleri ve yeni pazar hedefleri tartışılırken, bu büyüme ve genişleme stratejilerinde lojistik sektörünün oynayacağı rolün ele alınacağı, bu çerçevede tüm taşıma modlarının tartışılacağı, uluslararası lojistik projelerinin gözden geçirileceği, tekstil, otomotiv, kimya, enerji, petrol, gıda gibi reel sektörlerin büyüme hedefleriyle birlikte lojistik dünyasından beklentilerinin ortaya konacağı Ekonomi ve Lojistik Zirvesi 2016, sektörde 22 yıldır aylık olarak yayınlanmakta olan UTA Lojistik dergisi tarafından düzenleniyor. Ekonomi ve Lojistik Zirvesinde tekstil, kimya, enerji, petrol, gıda, otomotiv, perakende sektörlerinin büyüme planları, gelecek yatırımları, projeleri ele alınırken, bu süreçte lojistik sektöründen beklentileri de masaya yatırılıyor.

DEV MARKALARIN ZİRVE ÇIKARMASI

Turkish Cargo, Yapı Merkezi, UTİKAD, Rail Cargo Austria, U.N. Ro-Ro, Damco, Sertrans, Batu Logistics, AS-AV, Petek Lojistik, DST, Scania gibi güçlü markaların sponsor olduğu zirvenin katılımcıları arasında Ford Otosan, Siemens, GAMA Holding, Henkel Türkiye, Vestel, Polat Enerji, PepsiCo, Tekfen İnşaat, Karadeniz Holding, Shell&Turcas, Şişecam, Mavi Giyim, Derimod, BSH Türkiye, BP Castrol, Samsung gibi sektörlerinin lider markalarının üst düzey temsilcileri ve tedarik zinciri yöneticileri yer alıyor.

YILIN LOJİSTİKTE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULUYOR

Ekonomi ve Lojistik Zirvesi 2016, kapsamında farklı sektörlerden tedarik zinciri yöneticileri ve lojistik firma temsilcilerinin oylarıyla kazananların belirleneceği Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri de zirve kapsamında düzenlenecek Gala gecesinde sahiplerini buluyor.

www.lojistikhatti.com web sitesi üzerinden yapılan oylamalarda lojistik sektörünün yıldızları belirlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.