1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lojistik Merkez’in ilk kazması vurulacak
Lojistik Merkez’in ilk kazması vurulacak

Lojistik Merkez’in ilk kazması vurulacak

Lojistik Merkez’in ilk kazması bu yıl vurulacak...

A+A-

Devlet Demir Yolları Genel Müdürü İsa Apaydın, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı ile birlikte Lojistik Merkezin yapılacağı Küçük Sanayi Sitesi girişinde incelemelerde bulundu. Projeyi de gazetecilerle paylaşan Apaydın, Kars Lojistik Merkezin, uygulama ve güzergah projelerinin tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.

Genel Müdür Apaydın, Lojistik Merkezin yol ihalesinin önümüzdeki Haziran ayında, merkezin yapım ihalesinin de Temmuz ayında yapılacağının müjdesini verdi. Hizmete sokulduğunda 500 kişin istihdam edileceği merkezin, 300 bin metrekare alanda ve 412 Bin ton kapasiteli olacağını açıklayan Apaydın, mevcut Kars - Erzurum Demiryolu ile merkez arasında 6 kilometre uzunluğunda bir ara bağlantı hattının inşa edileceğini de belirtti.

Paşaçayır Yolu üzerinde Çimento Fabrikası yolu ile Organize Sanayi Bölgesi arasında kurulacak olan Lojistik Merkezin, Kars’ın sanayisinin gelişmesiyle birlikte, genişlemeye elverişli bir şekilde tasarlandığını da açıklayan Apaydın, merkezin ilimize kazandırılması için Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın da yatırım alanlarında ve proje aşamalarında önemli katkıları olduğunu söyledi.

LOJİSTİK MERKEZ İLE KARS TREN YOLUNA 6 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA DOĞU VE BATI EKSENLİ BİR BAĞLANTI HATTI DA OLACAK

Devlet Demir Yolları Genel Müdürü İsa Apaydın’ın henüz bu göreve geldiğini de belirten Arslan, kendisiyle geçmişte 10 yıl birlikte çalıştığını belirterek, kendisinin tecrübe ve birikimlerinden Kars’ın da faydalanacağını belirtti.

Bu projelerin devamı ve bir an öncede tamamlanması noktasında Apaydın’ın desteklerini esirgemeyeceğini de belirten Arslan: “Genel Müdürümüz İsa Apaydın, genel müdürlük koltuğuna oturduktan sonra ayağının tozuyla ilk ziyaretini Kars’a gerçekleştirdi. Lojistik Merkezin projelerini ilk defa bizlerle paylaştı. Yaklaşık 10 yıl kendisiyle mesai arkadaşlığı yaptık.  Ulaştırma Bakanlığının projelerini masaya yatırırken, çözümler bulurken, genel müdür yardımcısı iken,  genel müdürümüz oldu. Kars’taki projelerinin şekillendirilmesi için katkı sunması nedeniyle kendilerine teşekkür ediyoruz. Çünkü yeni bir genel müdürümüze bir projeyi gidip anlatmak biraz zaman alır. Ama bizim öyle bir derdimiz yok. Çünkü Sayın Apaydın her üç projeyi en az bizler kadar biliyor ve yakından ilgileniyor. Çünkü yıllardı kendisi bu işin içindedir. İnşallah Sayın Genel Müdürümüzün bu tecrübelerinden ve Kars’a olan ilgilerinden faydalanacağız. Sayın Genel Müdürümüzün bizlere bu gün verdiği müjde çok önemliydi. Çünkü bizlerde bu zamana kadar Lojistik Merkezin uygulama projeleri bitmediği için hep yuvarlak konuşuyorduk. Bundan sonrada işin takipçisi olacağız ve lojistik merkezin bir an önce Kars’ın ve Ülkemizin ekonomisine ve istihdamına katkı sunacağını göreceğiz. Lojistik Merkez ile Kars Tren Yoluna 6 kilometre uzunluğunda doğu ve batı eksenli bir bağlantı hattı da olacak. Aynı zamanda Kars Çimento Fabrikasına da bağlantı yolu olacak. Çünkü Çimento Fabrikamızdan da önem arz eden bir yük nakli oluyor. Önemli olan bölgemizin sanayisinin buradan faydalanmasıdır.” dedi.

MÜTEŞEKKİRİRİZ

Devlet Demir Yolları Genel Müdürü İsa Apaydın’ının ardından açıklamada bulunan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da, Uluslararası taşıma koridorları bakımından, Ülkemizin konumunun son derce önemli olduğunu söyledi. Ülkemizin bu jeopolitik konumundan yararlanmak adına Türkiye’nin dört bir yanında demiz, hava ve karayolları gibi bütün sektörlerde birçok projenin hayata geçirildiğini de söyleyen Arslan: “Bu projelerle, Ülkemizin Doğu ucundaki Kars’ta, Lojistik Merkez, Bakü Tiflis Kars Demiryolu, Kars, Iğdır, Nahçıvan yolu ile taçlanıyor. Bu projelerin hayata geçirilmesi için çaba sarf eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Bakanımız Binali Yıldırım’a müteşekkiriz.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.