1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lojistik Merkez Kars İçin Hayal
Lojistik Merkez Kars İçin Hayal

Lojistik Merkez Kars İçin Hayal

Karslı İşadamları Derneği (KARSİD) Başkanı Sultan Murat Dereci, Kars’a kurulması planlanan Lojistik Merkez ile ilgili ortada proje olmadığını ileri sürdü.

A+A-

KARSİAD Merkezi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Sultan Murat Dereci ve yönetim kurulu üyeleri, Kars’ın Lojistik Merkez konusunu masaya yatırdı.

Kars ile birlikte adı Lojistik Merkez yapılması için geçilen Erzurum’da Lojistik Merkez’in tamamlandığını ve sadece çevre düzenlemesi yapıldığını belirten KARSİAD Başkanı Dereci, “Biz Karslı olarak, Karslı işadamları olarak Lojistik Merkez’in yapımı konusunda, ‘tamam verildi’ denildikten sonra sustuk kaldık kimse hiçbir şey yapmıyor. Bir proje oluşturmadık. Nasıl yapılacak? Binalar nasıl olacak. Demir yolu nasıl gelecek? Nereden bağlanacak? Onlarla ilgili hiçbir şey yok sadece Lojistik Merkez Kars’ta! Bizimle beraber Erzurum’da Lojistik Merkez kurdu. Şu anda Erzurum çevre düzenlemesini yapıyor. Lojistik Merkez’in kullanıma hazır hale geldi. Ama bizde hale daha bir proje yok” dedi.

“PROJE YOKSA BU BİZİM EKSİKLİĞİMİZ”

Kars’ta Lojistik Merkezi’nin nerede yapılacağının dahi tam olarak belli olmadığını ifade eden KARSİD Başkanı Dereci, “Bir proje yoksa bu direk bizim eksikliğimiz oluyor. Gerek biz Karslı olarak siyasilerimizi harekete geçirememişiz. Kendimiz harekete geçmemişiz. Bu eksiklikleri dile getirip biran evvel bu konuda gündem yapmak, her ortamda bunları konuşmak gereğini duydum. Tamam, Lojistik merkez kurduk. Lojistik merkezden sonra şöyle bir düşüncemiz var. Kars’ın serbest bölge olabilmesi, Serbest bölge olması Kars’a güzel avantajlar sağlayacak. Buraya gelen mal, direk ihraç malı olacak. O zaman biz aldığımız ürünleri KDV’den muaf olarak alacağız. KDV ödemeyeceğiz. Bu da buraya yatırmak için işadamlarının önünü açacak. Çünkü Kars’a yatırım yapmak cazip hale gelecek” diye konuştu.

KARSİAD’ın basın toplantısında ele alınan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattı (BTK)’nın da durumunun içler acı olduğunu altını çizen Dereci, BTK Demiryolu hattının Azerbaycan ve Gürcistan ayağının tamamlandığını, Türkiye ayağında sıkıntılar olduğunu ve biran evvel BTK demiryolu hattının Türkiye ayağının hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

Dereci, 2014,2015 ve son olarakta 2016 yılında bitirilerek hayata geçirileceği belirtilen BTK demiryolu hattının 2020 yılında dahi bitirilemeyeceğini iddia etti.

Kars’ta yapılan projelerle ilgili hiç kimseyi karalama gibi bir niyetlerinin olmadığını kaydeden KARSİAD Başkanı Sultan Murat Dereci, Karslıların projelerle ilgili her şeyi bilmeye haklarının olduğunu ve bu konuyla ilgili yetkililerin Lojistik Merkez ile BTK demiryolu ile ilgili gelinen son nokta hakkından Kars kamuoyunu aydınlatmaları gerektiğini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.