1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lider Çocuklar Tarımla Buluşuyor
Lider Çocuklar Tarımla Buluşuyor

Lider Çocuklar Tarımla Buluşuyor

Lider Çocuklar Tarımla Buluşuyor...

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca “Lider Çocuk Tarım Kampı” adı altında ilköğretim 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliği hakkında bilgi vermek amacıyla bir etkinlik projesi gerçekleştirildi.

“Lider Çocuk Tarım Kampı” projesinde; 07-11 Temmuz 2014 tarihleri arasında düzenlenen kamp beş gün boyunca devam edecek olup etkinlikte planlanan program çerçevesinde “Tarım Nasıl Başladı? Neden Önemli?” konulu Sinevizyon Gösterisi, Fırın Ziyareti, Kağızman Elma ve Ceviz Bahçelerine Gezi, Kaşar Üretim Tesisine Ziyaret, Sarıkamış Ormanları Gezisi ve Kaz Üretim Tesisine Ziyaret düzenlenecek.

Dr. Hüseyin Düzgün: “Öğrencilerimize kampın süreceği 5 gün boyunca tarım ile ilgi genel bilgilerin yanı sıra gıda güvenliğinden doğa bilincine kadar farklı üretim tekniklerini anlatacağız. Bu konuların yanında kampta birde bilinçli tüketici ve çevre bilincine dayalı bir eğitim olacak. İlimizdeki çeşitli okullardan toplam 15 öğrencimiz bu kampa katılacak. 7 Temmuzdan itibaren öğrencilerimiz sahaya çıkarak çiçekçilik ve gıda üretimi yapan işletmelerin yanı sıra büyükbaş, küçükbaş hayvancılığın yapıldığı yerleri gezerek bilgilendirilecekler. Yapılan etkinlikler çerçevesinde çocuklarımız tarım ve hayvancılığı yakından tanıyarak, sektör hakkında daha geniş bilgi sahi olup, yapılan uygulamalı eğitim ve teknik geziler sayesinde, yedikleri gıdaların ve çevrelerindeki birçok şeyin daha bilinçli olarak farkına varacaklardır. Bu proje sayesinde çocuklarımız geleceğe daha iyi hazırlanma fırsatı bulacaktır.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.