1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kuyucuk’ta Doğa Turizmi
Kuyucuk’ta Doğa Turizmi

Kuyucuk’ta Doğa Turizmi

Kuyucuk’ta sürdürülebilir doğa turizmi gerçekleştirildi.

A+A-

Kars Kuyucuk Gölü çevresindeki köyler için İletişim ve Sürdürülebilir Doğa Turizmi eğitimi hayata geçirildi.

 

KuzeyDoğa ve HasNa Dernekleri tarafından, 15-19 Mayıs tarihleri arasında, Kuyucuk köyü çevresindeki köylerde iletişim ve sürdürülebilir doğa turizmi eğitimi gerçekleştirildi.

 

Kuyucuk Köyü’nde yapılan ve tüm çevre köy haklının davet edildiği eğitim çalışmalarına, Büyük Çatma, Duraklı ve Kuyucuk köylerinden yaklaşık 60 kişi katıldı.

 

Kuyucuk Gölü’nün yakınında yaşayan halka doğal ve kültürel kaynaklarını korumada yardımcı olmak ve ekonomik durumlarını iyileştirmeleri için gölün sürdürülebilir turizm potansiyelini değerlendirmek, eğitimin temel hedefleriydi.

 

Kuyucuk Gölü’nün doğasını bozmadan alternatif bir gelir kaynağı sağlayacak sürdürülebilir doğa ve köy turizminin nasıl gerçekleşeceğinin anlatıldığı eğitime, ABD, Kanada ve Türkiye’den uzmanlar katıldı.

 

Prof. Dr. Fikret Berkes, Doç. Dr. Mine Berkes, Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, Emrah Çoban, Kathy Owen, Ferit Karakaya ve Deniz Sevgili-Oña tarafından verilen eğitim çalışmaları, büyük ilgi gördü.

 

Köylüler emeği geçenlere teşekkür ederek,”Kuyucuk gölünün tanıtımıyla birlikte Doğa turizminin de canlandırılıp bölgenin tanıtılmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.