1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kutlu Doğum Etkinliği
Kutlu Doğum Etkinliği

Kutlu Doğum Etkinliği

Aile ve Sosyal Politikaların Kutlu Doğum Etkinliği...

A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Kars İl Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Evleri çocukları; Alemlere Rahmet olarak gönderilen Kainatın Efendisi Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’in doğumu nedeniyle Kutlu Doğum Haftası etkinliği yaptı. Vali Günay Özdemir ve daire amirlerinin de izlediği program büyük alkış topladı. Çocuk Evlerinin semazen gösterisi ve tiyatro oyunları büyük ilgi gördü.

Çocukların özgüvenlerini geliştirerek toplumun karşısında kendilerini ifade edebilme becerilerini kazandırmak, bunun yanında manevi değerlerle birlikte hayatlarını devam ettirmelerini sağlamak, sahnede rol yapabilme yeteneğini kazandırmak amacıyla Kutlu Doğum Haftası’nda düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Halk Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’nda İl Müftülüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar Kars İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği etkinliğe; Vali Günay Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, İl Müftüsü Mehmet Genç, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay, Sağlık İl Müdürü Mehmet Kan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, TÜİK Bölge Müdürü Adnan Beldek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli, aileler ve çocuk evleri öğrencileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın sunuculuğunu öğrencilerden Dilan Atbaş ve Sümeyran Aslan birlikte yaptı. Ardından Sevgi Evleri öğrencileri tiyatro oyunları, şiir, ilahi ve diğer gösteriler için sahne aldı. Birbirinden güzel mesajların yer aldığı gösteriler pür dikkat izlendi ve salondan sık sık alkış topladı. Miniklerin “Bir Demek Dua” ilahileri, kutlu Doğum Sinevizyon gösterisi, şiirler, “Veysel Karani” skeci, tiyatro, ilahiler ve dualar izleyenlerden tam not aldı.

VALİ’DEN TAM NOT

Yaklaşık 2 saat süren gecenin ardından Vali Günay Özdemir sahneye çıkarak öğrencileri tek tek öpüp tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektiren Vali Özdemir, gecede emeği geçenleri de kutlayarak bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı. Vali Özdemir, “Gerçekten çocuklarımız çok güzel hazırlanmışlar. Bugün peygamber efendimiz (SAV) doğum günü olarak kutlu doğum haftasında bütün Kars halkımıza çok güzel bir akşam yaşattılar. İnşallah bu duygu ve düşünceleri kendi hayatlarında da yaşayacaklar. Biz o konuda bütün çocuklarımıza güveniyoruz ve çocuklarımızla her zaman beraberiz. En güzel şiir ve ilahi okuyan da Ümit’ti onun için ben Ümit’i de tebrik ediyorum.” diye konuştu

ÇOCUKLARIN KUTLU DOĞUM SEVİNCİ

Çocuklar ise “Bu gece çok güzeldi. Kutlu doğum haftası kutlandı. Mevlana yaptık, şiir okuduk, ilahi okuduk. Bugün çok güzeldi. Şiir okuduk, Kur’an okuduk. Bu hafta kutlu doğum haftası peygamber efendimizin doğum günü biz de onun için şiirler okuduk.” şeklinde duygularını dile getirdiler.

MÜFTÜ MEHMET GENÇ KUTLU DOĞUMUN ÖNEMİNİ ANLATTI

Müftü Mehmet Genç, “Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzle birlikte düzenlediğimiz bu programa teşriflerinizden dolayı hepinize şükranlarımı arz ediyor, Allah razı olsun diyorum. Tabi ki Kutlu Doğum Haftası Hz. Peygamberimizi iyi anlamak, onu en yakın kişiliğiyle tanımak, bir insan olarak nasıl bir insan olduğunu bir beşer olarak nasıl bir beşer olduğunu bilmek lazım. Zira Allah’u Teala bile Kur’an-ı kerim de ‘Bende sizin gibi bir insanım.’ buyuruyor. ‘deki onlara hayır olan ancak bana Allah tarafından vahiy ediliyor.’ Allah’ın birliğine varlığına ondan başka hiçbir şeye ortak koşmamak üzere ibadet etmeniz emrediliyor.” Peygamberimiz (SAV) sunucularımızın da dile getirdiği ayeti kelime de ‘Muhakkak ki Allah’ın resulünde ahreti uman, öbür dünyayı düşünen, öbür dünyaya yatırım yapanlar için en güzel örnekler vardır.’ Bir baba olarak, dede olarak, eş olarak, devlet reisi olarak, bir komutan olarak, bir ticaret ahbabı olarak, bir yol arkadaşı olarak velhasıl sosyal yaşantımızda var olan her halükarda örnek alınması gereken örnek bir şahsiyettir o.” dedi.

Müftü Genç daha sonra şunları söyledi:

“Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl bir tema belirleyerek Peygamber (SAV) daha iyi anlaşılması, daha iyi örnek alınması için bir arada yaşama ahlakı, yaşama hukuku ve peygamber olarak bu yılki tema seçilmiş yurt genelinde de, yurt dışında da konularda vaazlar, hutbeler ve çeşitli etkinliklere katılarak bu konuyu işlemektedirler. Aslında Hz. Peygamberi anlamak sadece onu 3 noktada iyi kavrayabilirsek biz sosyal hayatımızı da ona göre düzenlemiş olacağız. Nedir o 3 nokta? 1- Hz. peygamber hiçbir zaman kendisini düşünmedi. İnsanlığı düşündü ve insanlığı kurtarmak için mücadele etti. Biz yani eğer başkasının yerine kendimizi koyabiliyorsak, kendimizi başkasının yerine fedakarlığa koyabiliyorsak işte imanın gereği yerine gelmiş olacak. Çünkü Allahın resulü buyurdular ki “ kendinin istediğini, mümin olan din kardeşlerin içinde istemedikçe iman etmiş olamazsınız.” 2. önemli örnek alınması gereken noktaysa; olduğu gibi görünmek, göründüğü gibi olmak. Bu Mevlana’nın da dediği gibi “Ya göründüğün gibi ol, ya olduğun gibi görün.”  Kur’an-ı kerimde bunun tam anlamı saf suresinde yer almaktadır. “Ey iman edenler neden söylemediğinizi yaparsınız. Ve ya yapmadığınızı söylersiniz. Bu yapmadığınız şeyi söylemeniz kadar büyük yalan, yanlış, hile ve tuzak Allah katında böyle bir günah yoktur.” Burada da işte ya göründüğümüz gibi olma, ya da olduğumuz gibi görünme peygamberimizin özünde var olan en önemli hadise ve bizlere örnek alınması gereken en önemli husustur. 3. önemli olan şeyse bizler dünya ahiretin tarlasıdır diyoruz. Yani ne ekersek onu biçeceğiz. İşte dünya ve ahiret dengesini sağlamamız. Hiç ölmeyecekmişiz gibi dünyaya yarın ölecekmişiz gibi de ahirete çalışmamız. “Dünyası için ahireti, ahireti içinde dünyasını terk eden bizden değildir.” Buyurmuşlardır.”

Müftü Genç konuşmasını şöyle tamamladı:

“İşte bu çerçevede bizler bu üç ana prensibi hayatımızda örnek alırsak bir arada yaşama hukukumuzu her halde daha da kolaylaştırmış olacağız. Zira Hz. peygamberin hayatından örnekler verecek olursak bakın peygamberimiz bir ölü geçiyordu bu sırada ayağa kalktılar. Hz. peygambere sahabeyi kiram dedi ki ya resulallah bu geçen ölünün Yahudi olduğunu biliyor muydunuz? Hayır bilmiyordum ama oda bir insan değil miydi? Yani dün aramızda yaşayan bir insandır ve ben onun insanlığı için ayağa kalktım ve ona saygı gösterdim. Çünkü yarında biz öleceğiz. Yani dini, kimliği, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun insana saygı. Bir arada yaşama hukukunun temeli buradadır. Bölgemizde meşhur olan ve onun şehri olarak anılan Kars ilimizin de biliyorsunuz Ebu-l El Hasan Harakanisi vardır. Hasan Harakani aslında birlikte yaşama hukukunu bizlere çok güzel bir şekilde özetlemişlerdir. Ne buyurdular “ Sizin sofranıza gelene mezhebini sormayın. Meşhebini sormayın, ırkını sormayın, dinini sormayın. Her türlü canlının bizim soframızda yeri vrdır.” bu üç ana prensibi hayatımıza örnek almada resullullah’ı örnek edinen ve sosyal hayatımızda huzuru, barışı ve yüce rabbimizin esenlik ve rahmetinin inmesine vesile olacak bir yaşantıyı yüce rabbimden niyaz ediyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.