1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kürt Sorunu ve Çözüm Modelleri paneli
Kürt Sorunu ve Çözüm Modelleri paneli

Kürt Sorunu ve Çözüm Modelleri paneli

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars il örgütleri öncülüğünde, DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna ve HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen’in katıldığı “Kürt Sorunu ve Çözüm Modelleri” paneli düzenlendi.

A+A-

Bir Düğün Salonu’nun da gerçekleştirilen panelde söz alan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Bugün eğer uluslararası kamuoyunda Kürt hareketine sempati ile baksalar da bakmasalar da Kürt hareketine hakkını temsil eden, onun Ortadoğu’daki mücadelesinin sadece Kürtlerin kimliklerini, dillerini yaşatma mücadelesi değil, Ortadoğu’da barışın da yegane güvencesi olduğunu, birlikte yaşamanın da tek formülün Kürt mücadelesinin ortaya koyduğunu sadece bir kaç yıl içerisinde Rojava’da ortaya çıkan pratik net biçimde göstermiştir. “ dedi.

Emine Ayna da, “Türkiye’de bir başkanlık sistemi tartışması yürütülüyor ama bunun nasıl olacağını, ne şekilde hayat bulacağını tartışmaya müsade edilmiyor. Bizler tartışmaya açık olduğumuzu belirttik, ifade ediyoruz ama bu değişimi hayata geçirirken özünü kaybetmeden kamufulaj anlamında içi değişmeyen bir paketin sadece ambalajını değiştirecekler. Yani tek dil, tek millet resmi ideolojisinden uzaklaşmadan ama Türkiye’deki sistemden rahatsız tüm kesimleri de ‘bakın değişiyoruz’ diyerek yanıltabileceğimiz bir modeli nasıl hayata geçirebiliriz diyorlar’’ şeklinde konuştu.

Panelin ardından Emine Ayna ve beraberindeki heyet Digor ilçesine geçerek Digor Belediyesi’ni ziyaret etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.