1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kurşun Başıma İsabet Edebilirdi
Kurşun Başıma İsabet Edebilirdi

Kurşun Başıma İsabet Edebilirdi

Ünlü Kalp Cerrahı Sönmez: Elimi Yüzüme Kapatmasaydım, Kurşun Başıma İsabet Edebilirdi...

A+A-

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde dün Kalp Cerrahı Prof.Dr. Bingür Sönmez’i tabancayla ateş ederek yaralamaktan tutuklanan eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen’in avukatı, müvekkilinin tutuksuz yargılanması için bir üst mahkemeye başvurdu.

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde dün Kalp Cerrahı Prof.Dr. Bingür Sönmez’i tabancayla ateş ederek yaralamaktan tutuklanan eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen’in avukatı, müvekkilinin tutuksuz yargılanması için bir üst mahkemeye başvurdu. Sarıkamış Dayanışma Grubu ise saldırıyı nefretle kınadıklarını bildirdi.

Erzurum’un Narman ilçesine bağlı Çimenli Köyünden 20 Ağustos sabahı yola çıkan ve 22 Aralık 1914’te 9’uncu Kolordu’ya bağlı birliklerin gittiği 65 kilometrelik ‘Topyolu’nu üç günde alarak Allahu Ekber Dağlarından 55 gönüllü ile birlikte inerek Sarıkamış’a giren ekip, 25 Ağustos sabahı Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ile birlikte Sarıkamış’taki şehitliğe gitmek için yola çıktı. Sarıkamış’ın meydanında toplu olarak yürürken eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen, arkadan gelerek önce ‘Bingür’ diye seslendi. Prof.Dr. Bingür Sönmez’i yakından tanıyan ve ‘Sarıkamış Şehitleri anma etkinlikleri ve Bayraktepe’ nedeniyle aralarında sürtüşme olduğu belirtilen Özbilen, iddiaya göre tabanca ile 3 kez ateş etti. Sönmez’in yere düştüğünü gören gören gruptaki emekli subaylar ve AKUT’çular, saldırgana müdahale etti. Özbilen ile yanında bulunan yeğeni, AKUT’çular ve gönüllüler tarafından yakalanarak silahıyla birlikte polise teslim edildi.

Gönüllüler arasında bulunan doktorların müdahale ettiği Bingür Sönmez, önce Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde kaldırılarak tedavi altına alındı. Prof. Dr. Bingür Sönmez saat 16.30’da sıralarında hastaneden alındı ve Kars Havaalanı’na götürüldü. Bu sırada bir gazetecinin “Aranızda husumet var mıydı?” sorusuna Prof. Dr. Sönmez “Evet” yanıtını verdi.

YÜZÜMÜ KAPATMASAYDIM KURŞUN BAŞIMA İSABET EDEBİLİRDİ

Sağlık Bakanlığının ambulans uçağı ile İstanbul’a götürülen ve görev yaptığı Memorial Hastanesinde tedavi altına alınan Prof. Dr, Bingör Sönmez, saldırıyla ilgili olarak “Yüzümü korumak için elimi kaldırdım o sırada silahı ateşledi. Elimi yüzüme kapatmasaydım, kurşun başıma isabet edebilirdi” diye konuştu.

Prof. Dr. Bingör Sönmez’in yakın çevresinde bulunanlar, “Husumet kişisel değil. Bingür hocanın Sarıkamış’ı Türkiye’nin gündemine taşıması, turizmin hareketlenmesi rahatsızlık verdi ve kıskanıldı. Özbilen’in başkanlık koltuğunu kaybetmesinden sonra Bingür hocaya husumeti iyice arttı” dediler.

TUTUKSUZ YARGILANMASI İÇİN BAŞVURU YAPILDI

Zabıta Müdürü olduğu Sarıkamış Belediyesinde iki dönem AK Partiden Belediye Başkanı seçilen ve son seçimde koltuğunu Göksal Toksoy’a kaptıran İlhan Özbilen, ifadesinde yaraladığı Prof. Dr. Bingür Sönmez ile husumet bulunmadığını bildirdi. İlhan Özbilen, “Aramızda husumet yok. Kendisiyle gezilere, Sarıkamış Harekatıyla ilgili toplantılara, basın toplantılarına katıldım. Misafir olarak Bingür hocayı ağırladım. O günde tamamen yakın diyaloğun vermiş olduğu cesaretle hatırını sormak istedim. Çevresindekiler tanımadılar ve yanlış anladılar” iddiasında bulundu.

Müvekkili İlhan Özbilen’in tutuklandıktan sonra Kars Cezaevine gönderildiğini belirten Avukat Aydın Alkan, tutuksuz yargılanması için bir üst mahkemeye başvurduklarını bildirdi. Avukat Aydın Alkan, “10 yıldan fazla süredir belediye başkanlığı yapan müvekkilim çevresindekilerin yanlış anlaması sonucu korkuyla ateş etti. Bingür Bey suç vasfısını değiştirmek için bilinçli bir şekilde husumet olduğunu söylediğini düşünüyoruz. Başkanın yeğeni tesadüfen oradaymış.Tutukluluk halinin kaldırımlası için bir üst mahkemeye itiraz ettik. Bingür Bey ile müvekkilim arasında bir anlaşmazlık yoktur. Müvekkilim Bingür Sönmez ile tokalaşmak istemiş. Sönmez’in korumaları bunu yanlış anlamış ve müvekkilime saldırmış. Müvekkilim de kendisini korumak amacıyla yere ateş etmiş, doğrudan hedef alarak ateş etmemiştir” diye konuştu.

SALDIRIYA TEPKİ

Sarıkamış Dayanışma Grubu Yönetim Kurulu adına Ahmet Günay ise yapılan saldırıyı nefretle kınadıklarını bildirdi. Ahmet Günay, “Saldırının sıradan bir meczubun saldırısı olmadığını, bunun 1914- 1915 Sarıkamış Şehitlerini ülkemizin ve tüm dünyanın gündemine taşıyarak bu trajik olayı insanımızın toplumsal belleği ve vicdanında hak ettiği yere yeniden oturtan ve bu uğurda olağanüstü bir çaba ve mesai harcayan genel başkanımıza yönelik bu saldırının arkasında, Sarıkamış şehitlerinin ve Sarıkamış’ın hak ettiği yere gelmesini hazmedemeyen, son olarak da Sarıkamış’ta hayatını kaybeden şehitlerin anısına layık dev bayrak direğinin Sarıkamış Bayraktepe’ye dikilmesini sindiremeyen zihniyetin olduğunu tüm kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.