1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Kültür Köprüsü Projesi”
“Kültür Köprüsü Projesi”

“Kültür Köprüsü Projesi”

Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu’na “Kültür Köprüsü Projesi” teklifi sundu...

A+A-

Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi Yönetim Kurulu Adına Şube Başkanı Fahrettin Şimşekler ve Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Ali Murat Namlı, hayata geçirmek istedikleri “Kültür Köprüsü” projesi ile ilgili olarak Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu’nu ziyaret ettiler.

Proje, Başkonsolos Hasan Sultanoğlu’na anlatıldı ve Azerbaycan Hükümeti olarak gerekli desteğin sağlanıp sağlanamayacağı konusunda bilgi istendi. Projenin, öncelikli olarak Şube üyelerini ve daha sonraki aşamada ise Türkiye geneline yayılarak Türk Eğitim-Sen ve ardından Türkiye Kamusen’i de kapsayacak şekilde genişletilip büyük çapta katılımlarla da karşılıklı olarak yürütülmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Türk Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Fahrettin Şimşekler, “Proje ile özü bir, sözü bir, dili bir, geçmişi ve inşallah geleceği bir iki devlet bir milleti kaynaştırmak, kültürel değerlerini tanıtmak ve nesillerimizin birbirleriyle duygusal bağlarının kopmamasını sağlamaktır. Bu amaçla da Azerbaycan Cumhuriyeti’nin girişimimize destek vereceğini umuyor gerekli yardımlarınızı bekliyoruz.” dedi.

Başkonsolos Sultanoğlu ise “Böyle bir girişimden dolayı çok memnun olduk. Bizler de tarihi bir, özü sözü bir iki devlet insanlarının birbirlerini ziyaretlerinden, tanımak istemelerinden gayet mutlu olduk. Azerbaycan Hükümeti adına gerekli çalışmaların yapılarak bu projenin hayata geçirilmesi hususunda elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Bu amaçla ilgililerle görüşülerek en kısa sürede sizlere olumlu cevaplarımızı vermek niyetindeyiz .” diye konuştu.

Projenin, Sendika üyelerinin kardeş ülke Azerbaycan’a götürülüp Azerbaycan’ı gezip görmeleri ve tanımalarını sağlama amaçlı bir kültürel etkinlik projesi olduğunu belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler