1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kültür Bakanlığı müsteşarı Kars’ta
Kültür Bakanlığı müsteşarı Kars’ta

Kültür Bakanlığı müsteşarı Kars’ta

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, Kars Valisi Günay Özdemir’i makamında ziyaret etti.

A+A-

Vali Özdemir’e bakanlıktan getirdiği hediyeyi takdim eden Dursun’a, Vali Özdemir de Kars’ın Sülçukluların Ani’yi fethinin 950. yılı münasebetiyle bastırılan bir tarafında Sultan Alparslan diğer tarafında Anadolu’daki ilk Türk Camisi Ebu-l Menhuçehr Camii ve Ani surlarının bulunduğu para armağan etti.

Vali Özdemir burada yaptığı konuşmada, Müsteşar Ahmet Haluk Dursun’un tarihçi, idareci olduğunu ve İstanbul’da verimli çalışmalar yaptığını söyledi. Aynı dönemde İstanbul’dan birlikte ayrıldıklarını da ifade eden Vali Özdemir, İstanbul’da da beraber çalıştıklarını belirtti. Müsteşar Dursunla aynı devre olduklarını söyleyen Vali Özdemir, “Onun için sağ olsun kendisi Kars’a da özel önem veriyor. Kars’taki tarihi ve kültürel değerlerimiz ile ilgili de özel bir hassasiyeti var. Bu konuda da özel bir ilgi gösterecek. İlk ziyaretlerden birisini de Kars’a yapacağını söylemişti ve şu anda da kendisi buradalar. Bugün burada bir gün boyunca beraber gezeceğiz ve değerlendirme yapacağız. İnşallah verimli olacaktır diye düşünüyorum.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun da, “Memleketin bu güzel köşesinde olmaktan mutluyum. Türkiye’nin sadece İstanbul ve Ankara’dan ibaret olmadığını, Türkiye’nin bütününün bize bir vazife verdiğini çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla ben müsteşarlığa geçtikten sonra Anadolu’nun bazı noktalarını yerinde görmek üzere bir program yaptık. Bunun birincisi Hz. Mevlana’dan dolayı Konya oldu. Anadolu’nun tarihi ve kültür başkentlerinden biri olduğu için önce Konya’ya gittik. Konya’dan sonra da Çanakkale’ye gittik. Çanakkale’de de Gelibolu’ya gittik. Tarihi hatıralarla dolu olan bir alandır o bölge. Çanakkale’den sonra da üçüncü geldiğim yer Kars oldu. Dolayısıyla bu anlamlı sıralamaya Kars’ta dahil olmuş oldu. Sayın valimizi tanımış olmamın ötesinde Kars’ı çok önemsediğim için, Kars’ın mimari, kültürel mirasına çok sahip çıkmamız gerektiğine inandığım için bir kültür adamı ve akademisyen olarak Kars’ın turizm alanında yeni gelişmeleri de görmek üzere geldik. Kültür ve turizmin içerisinde olan ve Kars’ta olan bütün alanları yerinde görmek, Kars’taki yöneticilerle tekrar bu konuda ‘neler yapabiliriz’i konuşmak için geldik. Yine Türkiye’nin değişik yerlerinde yapmaya başladığımız kültür buluşmaları kapsamında da buradayız. Gittiğimiz yerlerin kültür adamlarıyla, sanatçılarıyla, yayın ve telif dediğimiz araştırmalarını yapan, kültür üzerine çalışan kişilerle tanışmak üzere de buraya geldik. Önceden de Kars’a gelmiştim ama bu sıfatla bu ilk gelişim onun içinde ayrıca mutluyum. Burada olmaktan, sayın valimizle yeniden burada görüşmekten de ayrıca mutlu oldum.” açıklamasını yaptı.

Dursun daha sonra gezi ve incelemelerde bulunmak için Vali Günay Özdemir ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ile birlikte Sarıkamış ilçesine geçti.

MÜSTEŞAR AHMET HALUK DURSUN SARIKAMIŞ’TA

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, Kars Valisi Günay Özdemir ve Kültür ve turizm İl Müdürü Hakan Doğanay ile birlikte Sarıkamış ilçesini ziyaret etti.

Sarıkamış’ın Genel Turizm Master Planının yapılması için tespitler yapıldığını görmekten mutlu olduğunu belirten Müsteşar Dursun, Kars’ı ve Sarıkamış’ı önemsediklerini ve bakanlık nezdinde görevde bulunduğu alanıyla ilgili her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Millet Bahçesini de Turizm Merkezi içerisine alıp gondollift indireceklerini söyledi.

Ziyaretin ardından Belediye Başkanı Toksoy, ilçemizin tamamının kanalizasyon şebekesini yenilemeye başladıklarını, Hayvan pazarı ve mezbahane alanının da dolgusunu yaptıklarını söyleyerek ekibiyle birlikte çalışmaları kontrol etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.