1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Köylülerin dinamit kâbusu
Köylülerin dinamit kâbusu

Köylülerin dinamit kâbusu

Bakü Tiflis Kars (BTK) Demiryolu çalışmalarında patlatılan dinamitlerin güzergâhtaki evlerinin yıkılmasına sebep olduğunu ileri süren köylüler hukuki yollara başvurdular.

A+A-

İlgili firma hakkında Arpaçay ve Ardahan’da mahkemelere suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen köylüler, paylayan dinamitler yüzünden rahat uyku bile uyuyamadıklarını ifade ettiler.

Çalışmaların yapıldığı güzergahta bulunan Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Doğruyol ve Taşbaşı köyleri ve Ardahan’ın Yukarı Cambaz, Damlıca ile Taşdeğirmen köylerinde, BTK çalışmalarında bir çok evin yıkılmasına, çatlamasına sebep olduğu ileri sürüldü. Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığını ve patlatılan dinamitlerden dolayı evlerinin ve ahırlarının yıkıldığını, birçoğunda çatlakların oluştuğunu iddia eden köylüler avukat aracılığıyla hukuk mücadelesi başlattılar.

Avukat aracılığıyla, Ardahan Asliye Hukuk Mahkemesi ve Arpaçay Sulh Hukuk Mahkemeleri 2014/26,2014/28,2014/40,2014/32 esas sayılı dosyalarla açılan zarar tespit davaları sürüyor. Ceza davası olarak birçok yerde meraya tecavüz, hakkı olmayan yere tecavüz, kasten veya taksirle çevreyi kirletme suçu, yüksek dozda dinamit kullanmak suretiyle kasten mala zarar verme suçu ve genel güvenlikle ilgili suçlar (dinamitlerin alınması, muhafazası, nakli) ile ilgili suç duyurularında bulunuldu. Ayrıca, İlgili firma hakkında ev hasarları ile ilgili zarar ziyan davaları, manevi tazminat davaları, su kaynaklarının kaybı nedeni ile kaynak davaları, dinamit patlaması nedeni ile araçlardan kaynaklı tozlar dolayısıyla ürün azalması davası ve ürün bedeli davaları açıldı.

Yukarı Cambaz Köyü Muhtarı Özer Karabıyık, “Evlerimiz çatladı. Evlerimizde gece yatamıyoruz. Her an dinamit patlatılıyor. Bize büyüklerimizde yardım etmelerini bekliyoruz. Bize yardım etsinler ve haklarımızı versinler.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.