1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Köylere güneş enerjili klorlama cihazı
Köylere güneş enerjili klorlama cihazı

Köylere güneş enerjili klorlama cihazı

122 köye güneş enerjili klorlama cihazı takıldı...

A+A-

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Erdinç Dolu, merkez Kümbetli ve Akbaba köylerindeki mevcut su depolarını yerinde inceleyerek, su depolarına monte edilen güneş enerjisiyle çalışacak olan klorlama cihazları hakkında teknik personellerden bilgiler aldı.

Merkez Kümbetli ve Akbaba köylerinin su depolarına monte edilen güneş enerjisiyle çalışacak olan klorlama cihazları hakkında bilgiler aldıktan sonra açıklamada bulunan Dolu, “Köy içme suyu depolarına takılan güneş enerjisiyle çalışacak olan klorlama cihazları, suyun dezenfeksiyon işlemlerinden bir tanesidir. Su sisteme verildikten sonra mikroorganizmalarla kontamine olabilir. Klorlama cihazları, içme suyuna bulaşabilecek mikro organizmaların üremelerinin önüne geçecek. Dağıtım sistemi içinde depolarda bulunan suyun klorlanması belli aralıklarla yapılarak dezenfeksiyona işlemini gerçekleştirmiş olacak. Şuan itibariyle, merkez ve ilçe köyleri dahil olmak üzere, toplam 122 adet su klorlama cihazı takılmıştır. Güneş enerjisiyle çalışacak olan klorlama cihazları sayesinde köy suları daha temiz ve steril bir şekilde akacak. Diğer köylerimize de ödeneklerimiz dahilin de su klorlama cihazları monte etme çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Genel Sekreter Vekili Dolu’na su depolarını incelemeleri sırasında, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Bülent Ebri ve teknik personellerde eşlik etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.