1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Köylere Gidecekler
Köylere Gidecekler

Köylere Gidecekler

Kars Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde kırk beş ziraat mühendisi ve veteriner sözleşmeli olarak bugün göreve başladı. Vali ilk talimatı verdi : "Köylüyü bilinçlendirin"

A+A-


Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde göreve başlayan kırk beş ziraat mühendisi ve veteriner hekimle bir araya gelen Vali Ahmet Kara, personellere görevlerinden başarılar diledi.

 

Kars'ın gelir kaynağının hayvancılık olduğunu hatırlatan Vali Kara, "Kars'ın hem mera şartları, hem de diğer şartları hayvancılığa uygun. İnsanımızın sahip olduğu kültürel şeyler ile yaşam alışkanlıkları da buna uygun. Şu anda Kars dedin mi akla hayvancılık geliyor. Bundan on beş sene önce kişi başına yedi hayvan düşüyormuş. Bugün büyükbaş hayvan sayısını nüfusa vurduğunuzda kişi başına iki tane düşmüyor. Bu şu anlama geliyor, Kars'ta hayvancılık son zamanlarda biraz geriledi. Kars'ta tarım ve hayvancılık sizlerin sayesinde ilerleyecektir. Sizler köylüleri bilinçlendirin, onlara ne ekmesi ne biçmesi gerekiyor ise yardımcı olun. Siz köylüye önder olacaksınız. Köylüye hükümetin çıkarttığı bütün teşviklerden nasıl yaralanacağını, teşviklerin neler olduğu konusunu çok iyi anlatmanız lazım. Köylüye eğitim faaliyeti vereceksiniz. Köylümüz çalışmak ister, kazanmak ister ama çoğu şeyi bilmez. İşte bura sizlere görev düşüyor. Sizler onları yönlendireceksiniz. Hepinize görevlerinizde başarılar diliyorum" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler