1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KÖYDES Toplantısı Yapıldı
KÖYDES Toplantısı Yapıldı

KÖYDES Toplantısı Yapıldı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) 2010 Mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı.

A+A-

Kaymakam Ahmet Altunbaş’ın başkanlığında yapılan Sarıkamış Öğretmenevi’ndeki toplantıya, İl Genel Meclisi Üyeleri Zeynel Abidin Çam, Harun Karslı, Hanali Çetinkaya ve Hacı Ateş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Doğanay, Kaymakamlık personelleri Cengiz Dağaşan, Hamza Pişkin ve Emek Emeket ile 49 köy muhtarı katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Ahmet Altunbaş konuşma yaptı.

 

Altunbaş, “Son iki yıldır birliğin bütçesi dahilinde önemli yatırımlar yapıldı. Özellikle yolu ve suyu olmayan köyümüz kalmadı. Aşırı yağmurlardan dolayı 15 köyde bazı vatandaşların ev ve ahırlarında hasar meydana geldi. Mağdur olan köylülerimize çimento, demir, saç gibi malzeme yardımı yapacağız. Yeniden ev yapmamız mümkün değil. Köylerimizde bazı sıkıntılar var. Bunları da bir plan program içerisinde hep birlikte kısa sürede çözeceğiz. Bu yıl çok yağışlı bir sezon geçirdik. Dolayısıyla bunlar daha önce yapılan hizmetlerde özellikle yollarımızda tahribatlara yol açmıştır. Özellikle dağlık kesimlere yakın olan yerlerde bazı sel felaketleri, bazı evlerimizin, köy yollarımızın, içme su şebekelerinde bazı tahribatlar yapmıştır. Bunları biliyoruz. Bunlar için gerekli işlemleri yaptık. Ödenekler çerçevesinde önümüzdeki yaz sezonu içerisinde bunların telafi eylemi yapılacaktır. Bizim son bir yıla kadar KÖYDES çerçevesinde hizmet gitmeyen tek köyümüz Yarkaya köyümüzdü. Onunda geçen yıl yüksek maliyetli olmasına rağmen yolunu yaptık. Ama içme suyu problemini çözemedik. İçme suyu problemi olan tek köyümüz Yarkaya köyümüzdür. Su kaynağı yok. Çok uzak mesafede başka ilçe sınırları içerisindeki kaynağın sahibinin rızası olmadığından bu sorunu çözemedik. Fakat her sene Yarkaya köyünün su sorununun çözülmesi için programa alıyoruz. Çözüm noktası bulunurda çözülür.” dedi.

 

Ardından, KÖYDES’in bütçesi görüşülerek oylamaya sunulup kabul edildi. Daha sonra birlikte görev yapacak Encümen üyeleri seçimine geçildi. Yapılan seçimde AK Parti İl Daimi Encümeni Zeynel Abidin Çam ile Harun Karslı, Muhtarlardan ise Cengiz Özdemir ve Mevlüt Ünaldı kazandı.

 

Muhtarlara yapılan çay servisinin ardından toplantı sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.