1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KÖYDES Seçimi Yapıldı
KÖYDES Seçimi Yapıldı

KÖYDES Seçimi Yapıldı

Kars Merkez İlçe ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği, birlik Tüzüğü’nün 15. Maddesine istinaden dönem başı Nisan ayı olağan meclis toplantısı ve Kars Merkez İlçe ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği kadrosu Halk Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekl

A+A-

Toplantıya Kars Valisi Günay Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, köy muhtarları ve basın mensupları katıldı. Toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Günay Özdemir’in açılış konuşmasıyla başladı.

Muhtarların sorun ve yaşadıkları sıkıntıların aktarılmasından sonra birlik encümenliğine aday 9 muhtar için ve 2016-2017 Encümen üyeliğine aday 3 isim için tek tek oy kullanıldı. 2 sandığın bulunduğu alanda muhtarlar kullandıkları oylarla hem encümen üyesini seçti, hem de kurulda yer alacak 2 muhtar adayını oy fazlalığıyla belirlemiş oldu.

Yaklaşık 70 köy muhtarının katıldığı toplantıda, muhtarların ilettiği köylerindeki sorunlara ilişkin çözüm üretilmesi noktasında çalışmaların sürdüğünü belirten Özdemir, başlıca sorun olan su sorununda köylerin birbirlerine destek sağlamasını da istedi. Su sorununun diğer sorunların çok üzerinde ve başlıca sorun olduğunu kaydede Özdemir, “Öncelikli olarak kaynaklarımızı köylerimizdeki içme suyu, altyapısı ve sosyal alandaki faaliyetleriyle ilgili doğru şekilde kullanmak adına çalışmalar yürütüyoruz. Geçen yıl köylerimizde özellikle içme suyu konusunda herhangi bir problemimiz yoktu ve olan köylerimizin bu problemlerini giderdik. Su problemi çözülemeyen birkaç köyümüz vardı onlarda su kaynağı problemiyle gelen ve köylerimizdi. Bu köylerimiz arasında su kaynağı konusunda anlaşmazlıklar söz konusuydu bu durum birkaç köyümüzde ne yazık ki devam ediyor. Biz özellikle muhtarlarımızdan bu kadar ciddi bir konuda hassasiyet göstermelerini rica ediyorum. Su konusunda komşu köyünüzde su problemi varsa yardımcı olunması gerekiyor çünkü su, en büyük hayırlardan birisidir ve temel ihtiyaçtır.” dedi.

‘Bu yıl da öncelikli konumuz yine su konusu olacak’ diyen Özdemir, öte yandan köylerin başka bir sorunu olan yayla yollarına geçen yıl kalınan yerden çalışmaların başlanacağını ve köylülerin bu konudaki mağduriyetlerinin ortadan kaldırılacağını belirtti. Bir başka çalışmanın il merkezinde ve köylerde taziye evi çalışması olduğunu kaydeden Vali Özdemir, bu çalışmalar için belli bir miktarını karşılayan köylerde çalışmaların tamamlandığını ve köy evlerinin hayata geçirildiğini söyledi. Bu çalışmanın da ödeneğinin mevcut olduğunu dile getiren Vali Günay Özdemir, amacın taziye evi olmayan köy ve mahalle kalmaması olduğunu ifade etti.

Daha sonra Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu başkanlığında kurulan divanda seçime gidildi.

72 üyenin oy kullandığı seçim yaklaşık 3.5 saat sürdü. Oy kullanmanın ardından Divan Başkanı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu oyların atıldığı sandığı açtı. Oylar sayıldı ve kullanılan oylar açıklandı.

Yapılan oy sayımıyla birlikte;

Encümen üyeliği

1- 51 oy Necati Dallı

2- 49 oy Nizamettin Karabulutlu

3- 25 oy Güven Çelik

Birlik Encümenliği

1- 26 oy Kozluca Köyü Muhtarı Hasan Yiğitpaşa

2- 25 oy Aydınalan Köyü Muhtarı Mehmet Bulut olarak sonuçlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.