1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Köy Köy dolaşarak çiftçileri bilgilendiriyor
Köy Köy dolaşarak çiftçileri bilgilendiriyor

Köy Köy dolaşarak çiftçileri bilgilendiriyor

ÇATAK Projesiyle tarlaların taşları temizlenerek tarımsal araziler genişletilecek.

A+A-

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü ve beraberindeki heyet, köy köy dolaşarak çiftçileri bilgilendirmeye devam ediyor. Çevre Amaçlı Tarımsal Alanların Korunması (ÇATAK) Projesi kapsamında Kars Merkez Alaca Köyü’nü ziyaret eden Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, köyde düzenlenen toplantıyla çiftçilerle bir araya geldi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün’ün köye geleceği anonsla köylülere duyuruldu. Kısa süre içerisinde alana toplanan kalabalığa seslenen Hüseyin Düzgün, doğru çiftçiliğin nasıl yapılabilirliğine dair çiftçilerle uzun süre sohbet ederek, arazilerdeki taşların temizlenmesine yönelik hali hazırda bulunan projelerden bahsetti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen desteklemeler ve çiftçilerin faydasını yapılacak projelere ilişkin de açıklamalar yapan Düzgün, hayvan sahibi çiftçilerin izlemesi gerektiği rotayı bir bir anlattı. Buzağının ilk doğduğu andan itibaren nasıl besleneceğinden, aşı süresi ve zamanına kadar birçok alanda bilgi paylaşımında bulunan Hüseyin Düzgün, tarım arazilerindeki taşları toplamaları ve bunun için de devletin sağladığı imkanlardan faydalanmaları gerektiğini söyledi.

‘Biz istiyoruz ki insanımız burada doysun ülkemiz için üretsin, huzurlu olsun geleceğini burada kursun.’ Diyen Düzgün, “Bu yüzden buraların daha verimli olması daha çok üretmesi lazım. Projenin amacı teknolojiyi kullanarak daha az emekle daha çok üretim yapmaktır. Bu projeyle birlikte 3 yıl içinde çiftçilerimiz dekar başına 60-135 TL destek alacak. Ayrıca çiftçilerimizin hem arazileri taşlardan temizlenecek hem de devletten destek alarak daha iyi tarım yapma imkanı bulacak. Fakat iyi bilinmelidir ki bu desteklerden çalışan çiftçilerimiz, emek eden çiftçilerimiz faydalanabilecekler. İlk olarak Digor ilçelerinde başlattığımız proje çok şükür ki kısa sürede Kars’ın her tarafına yayıldı. İnşallah kısa sürede sizler de bu projelerle bölgenin tarımı ve çiftçiliğinin çok daha üst seviyelere taşınmasında paydaş olacaksınız.” dedi.

Tarım İl Müdürü Hüseyin Düzgün’ü can kulağıyla dinleyen Alaca Köyü çiftçileri ise merak ettiği soruları İl Müdürü Hüseyin Düzgün’e yöneltti. Akıllarında kalan birçok sorunun yanıtını alan köylüler, İl Müdürü Hüseyin Düzgün’e kendileriyle yakından ilgilendiği için teşekkür ettiler. Devletin sağlamış olduğu desteklemelerden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden köylüler, bu noktada köylerine kadar gelerek bilgilendirmelerde bulunan Hüseyin Düzgün’e minnettar olduklarını, bu projeler sayesinde daha kazançlı ve daha düzenli olarak iş yapacaklarını belirttiler.;

Ziyaretin sonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü proje heyeti, Alaca Köyü’nün arazi fotoğraflandırmasını tamamlayarak köyden ayrıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na gönderilecek olan proje kabul görürse, Alaca Köyü’de (ÇATAK) Projesi’nden faydalanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.