1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Köy içi yolları parke taşlarla döşeniyor
Köy içi yolları parke taşlarla döşeniyor

Köy içi yolları parke taşlarla döşeniyor

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, günümüz dünyasında vatandaşların çamurda yürümesinin önüne geçmek için geçen yıl başlattığı köy içi yollarının parke taşlarla döşenmesi çalışmasını hummalı şekilde yürütüyor.

A+A-

Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan kentte köy yolları özellikle de yaz ve bahar mevsimlerinde adeta çamur deryasına dönüyor. Bu da vatandaşların yürümesini engellediği gibi araç geçişlerinde de büyük zorluklar oluşturuyor. Öyle köylerde var ki araçlar bile köyün içine giremiyor girenler ise çamura saplanıp çıkamıyor. Bu köylerin başında ise merkeze bağlı Bulanık köyü geliyordu. Bulanık köyünde araçlar geçemediği gibi vatandaşlar bile yürüyemiyordu.

Bu soruna son vermek ve köylerde gezilebilir, yürünebilir yolların oluşturulması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği parke taş döşeme çalışması başlattı. Geçen yıl başlatılan çalışmalarda 43 köy yolu çamurdan kurtarıldı. Bu yıl da 8’i merkez köy olmak üzere toplam 51 köyde çalışma başlatıldı. Önümüzdeki 1 ay içinde tamamlanması beklenen köy içi yollardaki çalışmalar hummalı şekilde devam ediyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu da merkeze Bağlı Bulanık ve Ataköy köylerine giderek çalışmaları yerinde inceledi. Köylüler, çamurdan kurtarıyor olmalarından dolaşı memnuniyetlerini dile getirerek devlet yetkililerini ve emeği geçen herkesi dua yağmuruna tuttular.

Merkez Bulanık Köyü’nde 68 yaşındaki Suna Sarıçam isimli nine, köylerinin çamurdan kurtardığını söyleyerek artık daha hevesli ve istekli olarak köylerinde yaşadıklarını belirtti. Köy yollarının parke taş döşenmesiyle rahat bir nefes aldıklarını, toz ve topraktan da kurtardıklarını ifade eden Suna nine, artık boş vakit bile bulabildiklerini ve vakitlerinde torunlarına zevkle çorap dokuyarak kış hazırlıkları yaptıklarını vurguladı.

48 yaşındaki Güldane Aydın da ömrü boyunca çamur içinde yaşadıklarını, ilk defa ayaklarının çamura basmadığını söyleyerek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu’ya, köy muhtarına ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Evini ziyaret eden Erdinç Dolu’ya da duygularını dile getiren Güldane Aydın, “Çamurdan kurtardınız bizi. Çamurda bırakın yürümeyi araçlar bile gitmiyordu. Ama şimdi iyiyiz Allah’a şükür. Allah razı olsun.” dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu da, “Kars genelinde bu yıl köy içi yollarda parke taş döşemesine önem verdik. Merkeze bağlı 8 köyümüzde parke taş döşemeleri devam ediyor, Kars genelinde ise 51 köyde parke taşı çalışmaları sürüyor. Özellikle geçen sene parke taş çalışmalarını ağırlıklı sürdürdük. Geçen yıl itibariyle 43 köyde parke taş çalışmalarını bitirdik. Bu yıl da inşallah 51 köyde parke taş çalışmalarını bitireceğiz. Böylelikle toplam sayı 100’e yaklaşacak. Bu da demektir ki köylerimizin genel itibariyle 4’te birini bitirmiş olacağız. Bu önemli çünkü malumunuz buralar hem soğuk hem de yağışlı memleket. Dolayısıyla köylülerimiz, vatandaşlarımız çamurda yürümek zorunda kalıyor. Bazen araçların bile gitmekte zorlandığına tanık oluyoruz. Bizde istedik ki vatandaşlarımız artık çamurda yürümesin, rahatlıkla yürüyebilsinler, çocukları rahatlı oynayabilsin istedik. Bu nedenle de parke taşlarına ağırlık verdik. Şimdiden vatandaşlarımız güle güle kullansınlar.” diye konuştu.

Dolu, bu yıl içerisinde hedeflenen 51 köy içi yolunun tamamen parke taş çalışmalarının bitirileceğini de hedeflerinin ise 2 yıl içinde Kars’ın büyük bölümünde bu sorunu çözmek olduğunu sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.