1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kovandan Sofraya
Kovandan Sofraya

Kovandan Sofraya

Kars’ın Susuz İlçesine bağlı Doyumlu (Çamik) köyünde arıcılık yapan Yücel Üzeyir, Uluslararası Bal Yarışmasına katılmak için İstanbul’a gitti.

A+A-

Ürettiği Çamik balıyla ülke genelinde isim yapan Üzeyir, Uluslararası Gıda Güvenliği ve Otantisitesi Kongresi’nin de yapılacağı programda Kars’ı temsil edecek.

Kongre Eş-Başkanları Prof. Dr. Muhammed Arıcı Prof.Dr. Dilek Boyacıoğlu, 21-22 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kongreyle ilgili şu açıklamada bulundular:

Kovandan Sofraya 2015 gıda güvenliği, bal, arı sütü, polen ve propolis dahil olmak üzere arı ürünlerinin orijinalliğine odaklanan ilk uluslararası kongredir.

İstanbul Kalkınma Ajansı himayesinde, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümleri, Selanik Aristotle Üniversitesi Tarım Fakültesi ve CRA-API (Honey Bee and Silkworm Unit of the Council for Research and Experimentation in Agriculture) tarafından gerçekleştirilecek bu iki günlük etkinlikte, arı ürünlerinin gıda güvenliği ve otantisitesi konularında güncel gelişmeler ele alınacak, yeni fikirler ve bilgiler paylaşılacaktır. Bu etkinlik ile, sektörün ilgili temsilcileri, bilim adamları, uzmanları ve yasal otoriteleri, arı ürünleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulunma ve güncel konuları tartışma imkanına sahip olacaklardır.

2015 kongresi konferanslar, sözlü sunumlar ve poster oturumları ile gerçekleştirilecektir. Bildiri özetleri kabul edilmektedir ve bildiriler yayınlanacaktır. Kongre süresince Türkçe ve İngilizce simültane tercümeler gerçekleştirilecektir.

Kongre alanında kongre ile eş zamanlı olarak gerçekleşecek olan uluslararası sergi, paketleme firmaları, ithalatçılar, ihracatçılar, arı ürünleri üreticileri, arıcılık ekipmanı üreticileri ve laboratuvar hizmetleri ve ekipmanları konusunda faaliyet gösteren sektör temsilcileri arasında bilgi ve deneyim paylaşımı anlamında önemli bir fırsat yaratacak ve neticesinde ileriye dönük çok önemli bir adım atılmış olacaktır.

Buna ilaven kongre ile eş zamanlı düzenlenecek olan “Uluslararası Bal Yarışması” vesilesiyle arıcılar ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatı bulacaklardır. Yarışmada “Uluslararası Bal Komisyonu (IHC)” Duyusal Analiz Grubu üyeleri, yarışmanın jürileri olarak, farklı bal türlerinin duyusal değerlendirmesini gerçekleştirecektir.

Kongrenin, arı ürünleri sektörü, endüstri ve ticaretiyle uğraşanlar, araştırmacılar, bilim adamları, akademisyenler, yasal otoriteler ve arı ürünleri ile ilgili hile, orijinallik, kalite, veteriner ilacı ve pestisit kalıntıları analizlerini gerçekleştiren laboratuvarlar ve laboratuvar ekipmanı firmaları açısından önemli fırsatlar sunacağına inanıyoruz.

İstanbul’da gerçekleştirilecek olan FHTT 2015’de buluşmak dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.