1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KOSGEB’den KOBİ’lere fuar desteği
KOSGEB’den KOBİ’lere fuar desteği

KOSGEB’den KOBİ’lere fuar desteği

Ürün ve kalite bazlı rekabet koşullarının birbirine çok yaklaştığı pazar ortamında işletmelerin farklılıklarını ortaya koyan en önemli unsurların başında tanıtım ve pazarlama faaliyetleri gelmekte.

A+A-

Ancak; kendi işlerine odaklanan KOBİ’ler tanıtım faaliyetlerine olan bütçe dengesini bazı zamanlar gerektiği ölçüde gerçekleştiremiyor. Çünkü; bütçelerden ayrılan tanıtım payının yetersizliği tanıtım faaliyetlerinin aksamasına ve pazar kayıplarına yol açabiliyor. Bu gerçeği gören ve destek programlarını şekillendiren KOSGEB, Genel Destek Programı kapsamında İşletmelere Yurtiçi Fuar Desteği vermekte.

KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından işletmelerin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından internet sitesinde ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanan Yıllık Yurtiçi Fuar Takvimi Tebliğinde yer alan Fuarlar içerisinden KOSGEB tarafından belirlenen yurtiçi ihtisas ve yurtiçi uluslararası ihtisas fuarlarına ve İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılımlarına Kars’ta % 60 oranında destek verilebilmekte. Bu destek, katılım sağlanacak fuarlarda, Fuar Organizatör Kuruluşundan temin edilen; boş alan (yer) için kira, stand konstrüksiyonu ve dekorasyonu, fuar katılımcı kataloğu, fuar alanının genel düzenlemesi ile ilgili hostes, genel tanıtım, genel güvenlik ve genel temizlik giderlerini kapsamakta. Destekleme alanı her bir fuar katılımı için işletme başına azami 50 (elli) m²’dir. Ancak; makine, mobilya, mermer gibi büyük ürün sergileme alanına ihtiyaç duyulan işkollarında gerçekleştirilecek fuarlarda, işletme başına azami destek alanı KOSGEB Başkanlığı tarafından 100 (yüz)m²’ye kadar artırılabilir.

Destekten yararlanmak isteyen KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı işletmeler, Yurtiçi Fuar Desteği Başvuru Formu ve ekindeki belgeler ile fuar başlama tarihinden en geç 3 (üç) iş günü öncesine kadar KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğüne başvuru yapabilirler.

İşletmeler, Yurtiçi Fuar Desteği hakkında detaylı bilgiyi KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğünden alabilirler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.