1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kortağ Siyasete Atılıyor
Kortağ Siyasete Atılıyor

Kortağ Siyasete Atılıyor

Gazeteci Gümüşpala Kortağ Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

A+A-

            Çağdaş Kars Haber Gazetesi sahibi Gümüşpala Kortağ, önümüzdeki genel seçimlerde Kars’tan milletvekili aday adayı olacağını bildirdi. Kortağ, demokrat olduğunu belirterek, “CHP’den aday adaylığı düşünüyorum” dedi.

 

            Kars’ta siyasi partilerin şu ana kadar ithal adaylarla Kars’ta seçime girdiğini, ithal adayların da Kars’ın sorunlarından habersiz olduğundan dolayı, seçildiğinde Kars’ı unuttuklarını ve Kars’ın sorunlarına duyarsız kaldıklarını savunan Kortağ, “Artık Kars’ın sorunlarını bilen, Kars’ın sorunlarının takipçisi olacak vekillere ihtiyacımız var.” dedi.

 

            8 yıldır Kars’ta Çağdaş Kars Haber gazetesini yayınlayan ve sorunların üzerine cesaretle gitmesiyle adından söz ettiren Kortağ, şunları söyledi:

 

            “8 yıl boyunca yayınladığımız Çağdaş Kars Haber’i, Kars’ın sorunlarının ağzı, dili yaptık. Hiçbir zaman, “resmi ilan gelsin, paramızı kazanalım, sorunlardan bize ne” diye düşünmedik. Karslılar’ın adeta vicdanı, umudu olduk. Olumsuzlukların ve sorumsuzların üzerine cesaretle gittik. Hep mücadele verdik gazete olarak. Bundan dolayı çok sıkıntı da çektik. Hakkımızda açılan dava bini geçti. “Sen misin bizimle uğraşan” mantığıyla soruşturmalar geçirdik, cezalar yedik. Yani, sorunların üzerine cesaretle gitmenin bedelini ödedik ve ödemeye de devam ediyoruz, edeceğiz de. Artık, ithal vekil dönemi kapanmalı. Kars’ın sorunlarını bilen, sorunların takipçisi olan birilerinin Kars’ı Ankara’da temsil etmesi gerek. Bundan dolayı aday oldum.”

 

            TEMELİM SAĞLAM

 

            Kars’ın sorunlarına duyarsızlığa karşı yıllardır gazeteci olarak yürüttüğü mücadeleyi, bu kez milletvekili olarak sürdürmek istediğini ifade eden Gümüşpala Kortağ, “Düşüncemi açıkladığım kimi dostlar, “Ankara’da devler var, seni aday göstermezler, boşuna kendini yorma” diyorlar. Artık Ankara’nın devleri değil, Kars’ın devleri sahneye çıkmalı. Ankara’dakilere mahkum değiliz. Bu kısır döngüyü değiştirmeliyiz, Ankara’dakiler kadar Kars’takiler de cesaretli olmalı ve ortaya çıkmalı. “Ben de varım” diyebilmeli. İşte ben diyorum, “ben de varım”. Yıllardır yazarak takipçisi olduğum için sorunları biliyorum. Kars’ın, sorunları bilen vekile ihtiyacı var diye düşünüyorum. Sorunları da Kars’ta yaşayan bilir. Ankara’da sırça köşklerde oturanlardan şu ana kadar Kars’a yarar olmadığını herkes biliyor.” diye konuştu.

 

            ANKARA’DA DA RAHAT DURMAM

 

            Kortağ, “Peki, aday gösterilir misiniz?” sorusuna, “Önemli olan “ben de varım” diyebilmektir. Ben, aday adayı olarak başvurumu yapacağım. Gazeteci olarak sürdürdüğüm mücadeleyi, sorunlara karşı duyarsız davranan iktidara karşı muhalefetimi, bundan dolayı da çektiğim sıkıntıları ayrıntılı olarak rapor halinde aday olmayı düşündüğüm parti yönetimine sunacağım. Aday olmayı düşünen kim benim kadar mücadele etti, muhalif oldu? Onlar, “bize ne”, “nemelazım” korkaklığıyla sırça köşklerinde keyif çatarken, ben bunun bedelini ödedim. ‘Banane’ci olmadım. Gelip araştırma yapılmasını istiyorum. Bir tarafta onlar olsun, diğer tarafta ben. Halkım taktir etmezse, yerinde oturmasını elbette bilirim. Herkes biliyor ki, nasıl ki gazetecilik yaşamım boyunca rahat durmadım, her türlü gözdağına, baskıya karşın mücadelemi sürdürdüysem, vekil olursam Ankara’da da rahat durmam.” dedi.

 

            TÜCCAR DEĞİLİM

 

            Gümüşpala Kortağ, “Paranız olmadığını biliyoruz. Parasız siyasete atılınır mı?” sorusuna da, “Ben hayvan pazarında tüccarlığa soyunmuyorum. Siyaset gönül işidir, yürek işidir. Halkına ve halkın da sana güveni sorunudur. Kars işte hep “paralı siyasetçi” nedeniyle geri kaldı, sorunlar batağına gömüldü. Seçilen ne diyor, “paramla seçildim”. Böyle düşününce, minnet borcu yüklemiyor kendine. Satın aldığını düşünüyor. Bu da seçmeni mal yerine koymaktır. Ben halkımı insan olarak görüyorum. Bunun için de paralı siyaset mantığına karşıyım. İstiyorum ki, halkım benden hesap sorma hakkına sahip olsun.” diye yanıtladı.

 

            Bizlerde meslektaşları olarak gazeteci Kortağ’a “Hayırlı olsun” diyor, başarılar diliyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Haberler