1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Koordinasyon Kurulu Toplandı
Koordinasyon Kurulu Toplandı

Koordinasyon Kurulu Toplandı

Kars’ta 2014 yılının 4’üncü ve son İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Günay Özdemir başkanlığında gerçekleştirildi.

A+A-

Valiliğin Gazi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Akif Pektaş, İl Planlama Müdürü Ergin Ersönmez, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, tüm daire müdürleri ile gazeteciler katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Vali Özdemir, kışın yaklaşmasıyla birlikte inşaat sezonunun da sonuna gelindiğini belirterek, tüm kurum ve kuruluşlar olarak çalışmalarını tamamlamakta olduklarını söyledi.

Kars il genelinde, 2014 yılı içerisinde bu zamana kadar tüm kurumların yatımları için 479 Milyon 371 bin 975 TL para harcandığını da söyleyerek kurumlar arası koordinasyonunun önemine değindi.

Bazı kurumlarının ödenek haklarının halen olduğunu ve harcanmadığını da belirten Vali Özdemir: “Gerçekleştirme oranları düşük olan kurumlarımız da var. Bu kurumlarında artık bu gerçekleştirme oranlarını bir kez daha gözden geçirmeleri gerekiyor. Kurumlarımızın çeşitli nedenlerden dolayı yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini bu toplantıda dile getirmelerinde fayda olacak. Kurumlarımızın bu toplantıda, 2014 yılı içerisindeki programları ile birlikte harcamaları, gerçekleşme oranları ve karşılaştıkları sıkıntıları bu toplantıda dile getirmeleri son derece önemlidir. Çünkü koordinasyon kurulu toplantılarının yapılmasının amacı, tüm kurumlar arası koordinasyonların sağlanmasıdır. Bazı kurumlarının birbirinden habersiz yatırımlar yapmaması da önem arz ediyor.

Özdemir’in konuşmasının ardından Kars Belediye Başkanlığı adına başkan vekili Kadir Bilgir ve Kafkas Üniversitesi adında Rektör Vekili Prof.Dr. Mehmet Çitil, kurumlarının 2014 ve 2015 yılı yatırım programlarını anlatarak yaşadıkları sorunları masaya yatırdılar.

Daha sonra da sırasıyla, Vakıflar Erzurum Bölge Müdürlüğü, TUİK Bölge Müdürlüğü, İller Bankası, Tapu Kadastro 8. Bölge Müdürlüğü, DSİ 24. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İlleri Erzurum Bölge Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme 10. Bölge Müdürlüğü, TCDD 4. Merkez İşletme Müdürlüğü, Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin birinci derecedeki yetkilileri sunumlarını yaptılar.

Kurum yetkililerin sunumları sırasında kurumların bir birleri ile olan sorun ve sıkıntıları da masaya yatırılarak karşılıklı çözüm önerileri de dile getirildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.