1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Konsey Yeniden Yapılandırıldı
Konsey Yeniden Yapılandırıldı

Konsey Yeniden Yapılandırıldı

Kars Kent Konseyi 2393 Sayılı Belediye Kanununun 76. maddesi gereğince Kars Belediye Meclisinin 03.05.2010 tarihli ve 56 sayılı meclis kararı ile yeniden oluşturuldu.

A+A-

Kars Belediyesi Meclis salonunda oluşturulan Kent Konseyi toplantısı yapıldı. Toplantıya mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

İlk olarak açık oylama ile divan kurulu oluşturuldu. Divan kurulu tarafından da kent konseyi yürütme kurulu asıl üyeleri ve yedek üyeleri seçildi. Seçilen üyeler daha sonra Kent Konseyi yürütme organlarını belirleyecek.

 

Yapılan oylamada divan kuruluna Muhammed Karahal, Şakir Yurdakoş, Nemci Demirci, Celalettin Dilanay, Nicavet Eren ve Necati Dallı seçildi.

 

Yürütme kurulu asıl üyeleri ise Ahmet Karabulutlu, Muhammed Karahal, Burhan Akabay, Nicavet Eren, Erdal Koca ve Ayhan Demiral yedek üyeler de Naki Yurdakoş, İsmet Elyılmaz, Şeref Emekçi, Fahriye Kaya, Olcay Vargül, Sevilay Çimen ve Şahin Yılmaz’dan oluştu.

 

HEMŞEHRİCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ SAĞLANACAK

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “İlgili kanunların yönetmeliklerine göre Kent Konseyi denetleme kurumu sağladıktan sonra valilik temsilcileri, sivil toplum temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, derneklerin ve bunların temsilcileri kendilerini temsil edecek. Belediye personelleri tarafından belli tarih ve tarihlerde komisyonlar oluşturulduktan sonra yine söz konusu kanunun ilgili maddesine bağlı olarak kentte hemşehriliğin geliştirilmesi hak ve hukukun kurulması sosyal dayanışmanın gelişmesi anlamında ve yerel yönetimin yaptığı, yapacağı bütün hizmetleri sağlıklı bir şekilde takip edilmesi sağlanacak. Bu anlamında komisyonların kurulması, kurulan komisyonların da söz konusu sosyal içerikli kanunları takip etmek ve belediyenin yapmış olduğu yerel yönetimlerin yapmış olduğu çalışmalara yön vermeye çalışacak.” dedi.

 

KOMİSYON KARARLARI BELEDİYE MECLİSİ GÜNDEMİNE GELECEK

 

Komisyonlarda alınacak kararların belediye meclisinin toplantısında gündeme geleceğini de belirten Başkan Bozkuş, “Belediyemizin gençler konusunda hangi projeleri hayata geçirmesi lazım. Gençlerimizin ne tür sorunları var ve yaşlılarımızla, kadınlarımızla, çocuklarımızla ilgili çalışmalar yapılacak. Bunlar; çevre düzenlemesi ile ilgili olan çevre sağlığı, temizliği, park ve bahçelerle ilgili olabilir.” diye konuştu.

 

VAN KENT KONSEYİ YAPILANMASI YERİNDE İNCELENDİ

 

Bozkuş, kanunun ilgili maddesinin de net olarak açıklandığını ifade ederek, “İşte göreve geldiğimizde kent konseyi ile çok sayılabilir bir şekilde ilgilenemedik. Ama ilgili kanunun 5393 sayılı kanuna göre belediye teşkilatının ve bu kuruma bağlık olarak da fonksiyonlarını yerine getirmek ve görevlerini yürütmek belediye olarak biran evvel kent konseyini faaliyete geçmesinin gerekli olduğu ve bu konuda biz de dahil birçok ilde yeniden yapılanmaya geçmiştir. Bazı arkadaşlarımızı özelikle Van’da kurulan Kent Konseyi yapılanmasını yerinde inceledik ve arkadaşlarımız bu sonuç neticesinde bunu belediye meclisine getirdiler. Ben de karar aldım Mayıs’ta 56 sayılı meclis kararımızla kent konseyinin yeniden kurulması, yeniden faaliyete geçirilmesi ve kurulacak komisyonlarda çok sağlıklı bir şekilde fonksiyonlarını yerine getirmesi anlamında harekete geçtik. Kanunun ilgili maddesine bağlı olarak her kurumdan ve kuruluşlardan iktisadi kuruluşlardan derneklerden, barodan, sendikalardan temsilcilerin oluşması gerekir. Bütün bu sonuçla yerelde yerel hükümetin çalışmalarını yerinde sağlıklı bir şekilde inceleme yön verme, yereldeki havayı teneffüs etme burada kamu kurum ve kuruluşlarına, kentlerin sorunlarının gündeme getirme gibi konularda katkıları olacaktır.” şeklinde konuştu.

 

DAHA UYGAR KENTLİLİK BİLİNCİ VE KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRMET AMAÇLANIYOR

 

Kars Kent Konseyi; kent yaşamında kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak hukukunun korunması sürdürülebilir kalkınma çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, faydalılık amaçlanıyor. Hesap verme ve sorma, katılımı yönetme ve yeniden yönetim ilkelerini hayata geçirmeyi, yaşanılan kente sahip çıkmayı hedefliyor. Yerel yönetimlerin karar alma süreçlerine, daha fazla kesimin katılmasını sağlamak, yapılan çalışmaları denetleyebilmek, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışına katkıda bulunmak ve Kars’ı dil, din, ırk, sınıf ve cinsiyet ayrımı gözetmeden birlik içinde yönetmek, daha çağdaş, daha katılımcı, daha uygar kentlilik bilincini ve kültürünü geliştirmeyi amaçlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.