1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Koçköy'de Açılış
Koçköyde Açılış

Koçköy'de Açılış

Vali Kara Koçköyü'ne kütüphane açılışına gitti,beldeyi gezip el değirmeninde gücünü denedi...

A+A-

Kars’ın Arpaçay ilçesi Koçköy Beldesi Osman Ataman Halk Kütüphanesi açılışına katılan Vali Ahmet Kara, eski yıllarda kullanılan el değirmeni çevirme denemesinde bulundu. Taşın aksamlarının eskimiş olmasıyla zorlanan Vali Kara’ya, Arpaçay Kaymakamlığına vekalet eden Akyaka Kaymakamı Karahan Daştan yardım etti.

 

Arpaçay ilçesine 20 kilometre mesafedeki Koçköy Beldesine hareket eden konvoy, yolun bozuk ve çakur-çukur olması nedeniyle ağır hareket etmek zorunda kaldı. Gazetecileri taşıyan minibüste bozuk yoldan nasibini aldı. Minibüsün camların arızalanması nedeniyle yoğun ses çıkarması gazetecilere akla karayı seçtirdi. Kulaklarını tıkayarak yolculuk eden gazeteciler bu sırada köy hizmetleri ekiplerine ait greyderleri yolda çalışma yaparken gördüler. Anlaşıldı ki Vali o yoldan geçtiği için çalışma yapılıyordu. Çünkü programın bitimiyle birlikte Valinin makam aracı geri döndükten sonra greyder de çalışmasını tamamlayıp ilçeye doğru hareket etti.

 

Koçköy Beldesine giden Vali Kara ve beraberindeki daire amirlerini Belde Başkanı Esat Aydın, meclis üyeleri ve belde halkı karşıladı. Alkışlarla karşılanan Vali Kara ilk olarak ilköğretim okulu öğrencilerinin yanına gitti ve kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Çocuklara çikolata dağıtan Vali Kara daha sonra tören alanına geçti.

 

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından bir konuşma yapan Koçköy Belde Başkanı Esat Aydın, Belediyenin bir odasını kütüphaneye ayırdıklarını ve artık vatandaşların ve öğrencilerin bu kütüphaneden yararlanabileceklerini söyledi.

 

Vali Kara da Kur’an-ı Kerim’in, “Yaradan Rabbinin adıyla oku” ilk ayetini hatırlatarak, “Allah Kur’an-ı Kerim’de ilk ayeti “Oku” olarak indirmiştir. “Hiç belenlerle bilmeyenler bir olur mu?” veya Hz. Ali’nin şu sözünü yad etmeden geçmek olmaz: “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum”. Bunu bir şarkıcımızda bestelemiş ve diyor ki, “Eğer bir harf için köle olunuyorsa, 29 defa 40 yıl kölen olurum öğretmenim”. Bilgiyi öğretmek ve öğrenmek çok kutsal şeyler. Bilgileri de bize kitaplar öğretiyor.” dedi.

 

Konuşmalardan sonra açılışa geçildi. Koçköy Beldesi Osman Ataman Halk Kütüphanesi’nin açılışını Vali Ahmet Kara, Koçköy Belde Başkanı Esat Aydın, Akyaka Belediye Başkanı Kayahan Daşdan yaptı.

 

Başkan Aydın’a teşekkür eden ve kütüphaneyi gezen Vali Kara, açılış için hazırlanan eski malzemelerin bulunduğu sergiye geçti. Burada çok eski yıllarda buğday öğütmek için kullanılan el değirmenini gördü. Gazetecilerin isteği üzerine el değirmenini çevirmeyi deneyen Vali Kara oldukça zorlandı. Değirmen aksamlarının eskimiş olması ve buğday tanelerinin bulunmaması nedeniyle zor anlar yaşayan Vali Kara’ya, Akyaka Kaymakamı Karahan Daşdan yardım etti. Vali ve Kaymakam birlikte değirmeni çevirmeyi denediler. Bu denemeye İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdiresi Birgül Gündüz de katıldı. Gündüz de çok uğraşmasına rağmen bir türlü el değirmenini çeviremedi. Sergide yer alan yün eğirme ve çocukların “Aşık” oyunu da ilgiyle izlendi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler