1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kızılay ile Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürecek
Kızılay ile Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürecek

Kızılay ile Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürecek

Türk Kızılayı Kars Şube Başkanı Necati Dallı, Kızılay'ın 2007 yılından bu yana yürüttüğü Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası'nın başladığını ve kurban vekalet bedelinin, yurt içi için 740 TL, yurt dışı için ise 475 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

A+A-

Kars Kızılay Şube Başkanı Necati Dallı, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda vatandaşların kurban vecibelerini yerine getirmek amacıyla “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganı ile Kurban Kampanyası gerçekleştireceklerini açıkladı.

Kampanya kapsamında vatandaşların yurt içinde Et ve Süt Kurumu kombinalarında Kurban kesimlerini yaptırabileceklerini belirten Dallı, Yurt içi kesimlerden elde edilen etlerin tamamının önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda konserve yaptırılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara şubeler aracılığıyla dağıtılacağını belirtti.

Yurt içi ve yurt dışında kesimi yapılacak kurbanlık sayısının sınırlı olması nedeniyle belirlenen hisse sayısına ulaşıldığında vekâlet kabullerinin son bulacağını da belirten Dallı, Yurt içinde yapılacak Kurban Kesimleri için 1 hisse vekâlet bedelinin 740 TL olduğunu söyledi. Yurt dışında yapılacak Kurban kesimleri için ise 1 hisse vekâlet bedelinin 475 TL olduğunu da belirten Başkan Dallı, vekâletle kurban kesim kampanyasının 11 Eylül 2016 Arife Günü son bulacağını bildirdi.

Necati Dallı, Kızılay'ın : “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” kampanyası sayesinde hayırseverlerin kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceğini ifade ederek, "Böylece, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından özenle seçilen kurbanlıklar, yine kurumun modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk 3 günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek" dedi.

KURBAN ETLERİ KAVURMA YAPILARAK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK

Kurban etleri ile hazırlanan kavurmanın, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacağını ve bu kutuların Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağına vurgu yapan Kars Kızılay Şube Başkanı Necati Dallı: “Kurban döneminin ardından Kızılay'ın, her vekâlet sahibine bir teşekkür belgesi ile süreci anlatan bir DVD gönderilecek. Yurt içi kesimler konserve haline getirildiği için, Kızılay olarak, hayırseverler adına yıl boyunca en ücra köşedeki köylere, hanelere bile kavurma ulaştıracağız. Yurt dışında da çok mağdur bölgelerde kesim ve dağıtım gerçekleştiriliyor. Tüm vatandaşlarımız, Kızılay aracılığı ile aylardır çocuklarına, torunlarına et alamayan ailelere ulaşabilir. Tüm Karslılara, kurban vekâletlerini; amacına, kuralına uygun şekilde kesim gerçekleştiren Türk Kızılay’ına vermeleri için çağrıda bulunuyorum." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.