1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kız Yurdunda İsyan
Kız Yurdunda İsyan

Kız Yurdunda İsyan

Kars’ta, gece yurda erkek girdiğini iddia eden Kredi Yurtlar Kurumu (Yurt-Kur) kız öğrencileri, yönetimi istifaya davet ederek oturma eylemi yaptı.

A+A-

Alkış ve sloganlarla önlem alınmadığından dert yanan kız öğrenciler, eylemlerine uzun süre devam ettiler.

 

Edinilen bilgilere göre olay bu gece sabaha karşı saat 03.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre kız yurdunda bir erkek görüldü. Hatta erkeğin odalara girmeye çalıştığı ileri sürüldü. Güvenlikçinin erkeğin peşinden koştuğu fakat kaçan erkeğin kayıplara karıştığı belirtildi. Geçtiğimiz yıl da aynı olayın yaşandığını fakat bugüne kadar yeterli önlem alınmadığını söyleyen Kız öğrenciler yurt yöneticilerini protesto ettiler.

 

Saat 04.00 sıralarında yurdun pencerelerine çıkan öğrenciler slogan atarak seslerini duyurmaya çalıştılar. Gazetecilerin yurt binası önüne gitmeleriyle birlikte odalarından aşağı inen kız öğrenciler toplu halde slogan attım yönetimi istifaya davet ettiler.

 

Yurt giriş kapısı arkasındaki gazetecilerin yanına gitmeleri engellenen kız öğrenciler uzaktan da olsa bağırarak seslerini duyurmaya çalıştılar.

 

Yurt yöneticileri ve güvenlikçiler uzun süren eyleme müdahale edip kızları sakinleştirmeye çalıştılarsa da yaşananlardan bıktıklarını ve can güvenliklerinin bile olmadığını öne süren öğrenciler susmaya pek yanaşmadılar.

 

Öğrenciler bu defa eylemlerine oturarak devam ettiler. Erkek yurdundan gelen öğrencilerin de destek verdiği eylem yaklaşık bir saat sürdü.

 

Şimdilik eylemlerine son veren öğrencilerle yurt idarecilerin aralarındaki konuşma ve ikna çabası devam ederken konuyla ilgili yurt yönetiminden açıklama yapılması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.