1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kirlilik Vatandaşı Rahatsız Ediyor
Kirlilik Vatandaşı Rahatsız Ediyor

Kirlilik Vatandaşı Rahatsız Ediyor

KARS ÇAYI’NIN ALTINDAKİ BEYAZ VE YAPIŞKAN TABAKA CANLILARI ÖLDÜRÜYOR

A+A-

Kars Çayı’nda her geçen gün artan kirlilik ve pis koku, vatandaşları rahatsız ediyor. 

İçerisinde canlı yaşamayan ve her geçen gün daha da kirlenen Kars Çayı, toplum sağlığını olumsuz etkiliyor. Şehir kanalizasyon şebekesinin de bağlı bulunduğu Kars Çayı’nda oluşan beyaz yapışkan tabaka ise vatandaşları korkutuyor. Kars Çayı, tesis atıkları ve şehir kanalizasyon şebekesinin bağlanmasıyla adeta mikrop yuvasına dönmüş durumda. Vatandaşlar, etrafa saçtığı kokunun rahatsızlık verdiğini söyledikleri Kars Çayı’nın biran evvel ıslah edilmesini istiyor.

Geçmişte içme suyu olarak kullanılan ve insanların her türlü temizlik ihtiyaçlarını karşıladığı Kars Çayı günümüzde bırakın içme suyunu karşılamayı, yanından dahi geçilmediğini ifade eden Ertan Alin isimli işletmeci, çayın kenarında bulunan çay bahçesine pis kokudan dolayı müşteri gelmediğini söyledi.

Alin, “Havaların ısınmasıyla birlikte dereden çok yoğun bir koku gelmekte bu insanları rahatsız ediyor tabii. Gelen müşterilerimiz oturur oturmaz tekrar kalkıp gidiyorlar. Bu yıllardır böyle. Yazı işte başladı sıcaklar, yazın sonuna kadar bu koku rahatsız edecek. Bu zamana kadar Kars Çayı temizlenecek. Projelerden falan bahsediliyor ama şuana kadar bir uygulama görmedik. Eskiden bu Kars Çayı’nda 4-5 çeşit balık türü vardı. Şu anda hiç balıkta çıkmıyor” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.