1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kimsesiz Ninenin Dramı
Kimsesiz Ninenin Dramı

Kimsesiz Ninenin Dramı

Kimsesiz Ninenin Dramı Yürek Burkuyor

A+A-

Kars’ın Arpaçay ilçesi Koçköy beldesinde yalnız başına yaşam mücadelesi veren 83 yaşındaki Narin Koçak, Kaymakamdan yardım istedi.

Valilerin ve kaymakamların köy ziyaretleri bir çok acı gerçeği de ortaya çıkarıyor. Çok büyük faydaları olan bu ziyaretlerde belki de ömürlerinde ilk defa yöneticileri karşılarında gören vatandaşlar bu vesile ile dertlerini anlatma imkanı da bulabiliyorlar. Doğu Anadolu Bölgesi’nde kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlar aynı zamanda da devlete yük olmasın diye kolay kolay şahsi isteklerinde bulunmuyorlar. Sıkıla sıkıla dertlerini anlatmaya çalıştıkları gibi çoğu zamanda bu isteklerini dile getiremiyorlar. Böyle olunca da komşuları devreye giriyor.

Koçköy beldesinde de yalnız başına yaşam mücadelesi veren 83 yaşındaki Narin koçak isimli nine Akyaka Kaymakamı Karahan Daşdan’ın beldeye geldiğini duyunca yanına gitmek istedi. Kaymakamı tanımadığı için komşularının yardımıyla Daşdan’ın yanına götürülen nine, hasta olduğunu ve yakacak sıkıntısının bulunduğunu söyledi. Kaymakama sıkı sıkı sarılan ve nine yeşil kartının olduğunu fakat yalnız yaşadığı için büyük sıkıntılar içinde olduğunu belirtti.

Kaymakam Daşdan da nineye ilk toplantıda 500 TL yardım yapılmasını sağlayacağını ifade ederek başka sıkıntısının olup olmadığını sordu.

Yardım miktarına çok sevinen Narin Nine ismi gibi narin ve şirinliğini eksik etmedi. Karnı aç, hastalıklarla boğuşuyor olmasına rağmen ağzından da duasını eksik etmeyen Narin Nine, karın ağrısı yüzünden büyük rahatsızlık çektiğini onun içinde tedavi talebinde bulundu.

Narin Nine, Kaymakamı ve gazetecileri titreyen elleriyle “Güle güle” diyerek uğurladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler