1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu Kars'ta Miting Düzenledi
Kılıçdaroğlu Karsta Miting Düzenledi

Kılıçdaroğlu Kars'ta Miting Düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında yoksul ailenin olmayacağını ve hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini belirtti.

A+A-

CHP Kars İl Başkanlığı’nın Cumhuriyet Meydanı düzenlediği mitinge katılan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran’da Türkiye için yeni bir başlangıç olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, “7 Haziran’da sandığa gideceğiz. Oyumuzu vereceğiz. Türkiye için yeni bir başlangıç olacak. Türkiye için güzel bir başlangıç olacak. Her eve söz verdim. Her eve huzuru, her eve bereketi getireceğim. Her evde bereket olacak. Anneler size sesleniyorum. Hiç meraklanmayın, CHP iktidarında yoksul aile olmayacak. CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. 17 milyon yoksul yarattılar. O Ankara’da oturan beyler ceplerini düşündüler. 17 milyon yoksul 3 milyon 751 hanede oturuyor yoksul vatandaşlarımız. Size sözüm söz. CHP iktidarında 4 yıl içinde hiç bir aile ben yoksulum demeyecek. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak” dedi.

“DAVUTOĞLU ERDOĞAN İÇİN ÇALIŞIR, KILIÇDAROĞLU HALK İÇİN ÇALIŞIR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında hükümete yüklenerek, "Biliyorum 13 yıldır milletin ensesinde poza pişirdiler. 13 yıldır kendilerini düşündüler. 13 yıldır yandaşlarını düşündüler. Sevgili Karslılar, 'yuh' çekmeyelim, sandığa gidelim demokratik şekilde tepkimizi gösterelim" dedi.

Kılıçdaroğlu, “Onlar halktan koptular, onlar yakınlarını düşünüyorlar. Onlar ceplerini düşünüyorlar. Onlar villalarını, köşklerini, düşünüyorlar. Onlar İsviçre Bankalarındaki hesaplarını düşünüyorlar. Bir şeyi unutmayın. Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Ve bir şeyi daha unutmayın. Ben sizden birisiyim. Sizin gibi yaşarım ben. Siz nasıl büyüdüyseniz, ben de aynı koşullarda büyüdüm. 7 çocuklu bir aileden geliyorum. Rahmetli annem okuma yazma bilmezdi. Ablam da okuma yazma bilmez. 7 kardeşten sadece ben üniversiteyi bitirdim. Öyle hanlarım, hamamlarım olmadı. Hiçbir kardeşim, dayım, amcam, yeğenim köşeyi dönmedi. Hiç birisi sarayda oturmadı. Sizler nasıl yaşıyorsanız biz de aynen sizin gibi yaşıyoruz. O nedenle acıyı ben bilirim, işsizliği ben bilirim, yoksulluğu ben bilirim. Ve ben söz verdim bu ülkede yoksulluğu tarihe gömeceğim” diye konuştu.

“CHP İKTİDARINDA HİÇBİR ŞEKER FABRİKASI KAPATILMAYACAK”

CHP iktidarında hiçbir şeker fabrikasının kapatılmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Şimdi Şeker Fabrikasını kapatacağız diyorlar. Sözüm söz. CHP iktidarında hiçbir şeker fabrikası kapatılmayacak. Kars’ın hayvancılık konusunda ne kadar önemli bir kent olduğunu biliyorum. Besicilik konusunda çok önemli başarılara imza attığını biliyorum. Ama Et ve Balık Kurumu’nu yeniden yapılandıracağız. Adı Et ve Süt Kurumu olacak. Sadece ve sadece besicilerimiz hizmet edecek. Kombina mı elbette olacak. Nerede olacak? Elbette Kars’ta olacak. Kars’ın yaylaları buna imkan veriyor. Çalışkan insanları buna imkan veriyor. Şeker Fabrikası’nı niye kapatmayacağız. Hem şeker üreteceğiz. Hem çeker pancarı üreteceğiz. Hem besiciye yardımcı olacağız. Hem Türkiye’ye yardımcı olacağız. Köylü kazanacak, işçi kazanacak, esnaf kazanacak, Türkiye kazanacak. Kars kazanacak. Herkes kazanacak sadece ve sadece hortumcular kaybedecek” şeklinde konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Ben merak ediyorum sevgili Karslılar, bunlar milletin önüne çıkıp nasıl oy istiyorlar. Hangi gerekçe ile oy istiyorlar. Ne yaptılar bunlar? Diyorlar ki efendim biz yol yaptık. Yol yapmayan hükümet mi var? Her hükümet yol yapar. Köprü yaptık, her hükümet köprü yapar. Köprü yapmayan hükümet mi var? Sen 17 milyon yoksulluğu bitirdin mi? 6 milyon 250 bin işsizimiz var. İşsizliği çözdün mü? Sen hükümet olarak ne iş yapıyorsun? Sevgili anneler sizden bir isteğim var. Sizin çocuklarınızın üstüne nasıl titrediğinizi biliyorum. O beyler, o Ankara’da oturan beyler, sizi unuttular. Çocuklarınızı unuttular. Ben unutmadım bakın. Samsun’da açlıktan ölen Kübra bebeği ben unutmadım. Konya’da bir gecekonduda camı kırık olduğu için zatürre olan ve ölen Ayaz bebeği ben unutmadım. Ama o Ankara’da oturan beyler tamamını unuttular. Çünkü onlar halktan koptular. Sizin sorununu ben çözeceğim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.