1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kılıç : "KAÜ'yü Geliştireceğiz"
Kılıç : KAÜyü Geliştireceğiz

Kılıç : "KAÜ'yü Geliştireceğiz"

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kafkas Üniversitesi’nin Kars’ın en büyük kurumlarından olduğunu söyleyerek, üniversitenin her alanda kendini yenileyeceğini ve milletvekilleri olarak da her türlü desteği vereceklerini söyledi.

A+A-

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Karslıların ve tüm İslam aleminin mübarek ramazan ayını kutlayarak mutluluk ve esenlikler diledi.

Kılıç, “Özellikle Ramazanın feyzini Kars’ta Kars halkıyla birlikte bizde almak için Ramazan ayına Kars’ta başladık. Ramazanın şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

Kafkas Üniversitesi’nin Kars’ın en büyük kurumu olduğunu vurgulayan Kılıç. “Bunun her toplantıda, her yerde özellikle vurguluyoruz. Çünkü belli şehirlerin belli değerleri var. Yani yapacaklarınızı birazda onların üzerinde düşünmek zorundasınız. Kafkas Üniversitesi Kars için böyle bir değerdir. En büyük kurumun aynı hızda bir şekilde gelişmesi de lazım. Çünkü Kafkas Üniversitesi’nin şehrimize katacakları çoktur. Bugüne kadar kattıklarından çok daha ziyade katkılarının olacağını her toplantıda dile getirdik.” dedi. 

Kılıç ayrıca, “Son zamanlarda özellikle sağlıkla alakalı bizim insanımızın çok şikayeti olan Kafkas Üniversitesi’nin Kars’a ne katacağı konusudur. İnsanlar bu konuda bizlere sorular soruyorlar ve talepleri oluyor. Bu konuda yeterli bilginin henüz vatandaş nezdinde oluşmadığını görüyoruz. Tıp Fakültesi hastanesinin açılması konusundaki gidişatı soruyor insanlar daha çok bize. Tabi bunun bilinmesi lazım. Tıp Fakültesi şu anda inşaat olarak bitti. Çok yakında teslimi de olacak. İç donanımı da bu yıl itibariyle 20 milyon TL harcandı. Bir iki alet eksiği var bunlarda yakında giderilecek. Tıp Fakültesi yakında Karslının beklediği ölçüde hizmet etmeye başlayacaktır.” şeklinde konuştu. 

Kılıç daha sonra şunları söyledi:

“Ayrıca Kafkas Üniversitesi’nin eğitim seviyesinin arttırılması, binalarının iyileştirilmesi, çok eskiden kullanmak zorunda olduğu binalarının yerine yenilerinin yapılması noktasında gerek Kafkas Üniversitesi’nin gayreti ve gerekse bunu bizim desteklememiz noktasında ciddi girişimlerimiz var. Zaten şu anda üniversite yönetiminde olanlarda bizimle girmiş başlamış oldukları için sürekli de istişare ediyoruz. Bunlara olan siyasi desteğimizi en yüksek seviyede sağlayacağımızı her defasında ifade ediyoruz. Ankara’da da siyasi boyutta her türlü desteği verdik vermeye de devam edeceğiz. Kafkas Üniversitesi’nin de bu konuda ciddi gayretleri var. Bu süreçte bu dört yıl içinde inanıyorum ki, Kafkas Üniversitesi’nin özellikle şu anda çok daha üniversiteye layık olmayan mekanlarda kısmen sürdürdüğü eğitimleri daha modern, daha Kars’a ve üniversiteye yakışır ortamda sağlaması noktasında girişimleri var. Bizde buna destek olacağız ve inşallah sonuçlandıracağız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.