1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Keçiören’de KAI Rüzgarı
Keçiören’de KAI Rüzgarı

Keçiören’de KAI Rüzgarı

Keçiören’de Kars Ardahan Iğdır ve Özbekistan Rüzgârı Esti

A+A-

8’inci Uluslararası Ramazan Etkinlikleri çerçevesinde Keçiören Belediyesi ile Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu’nun birlikte düzenlediği Kars Ardahan Iğdır Kültür Evi Açılışı ve kardeş ülke Özbekistan’ın sahne aldığı gece yoğun ilgi ile muhteşem geçti. 

Kalaba Kent Meydanında düzenlenen etkinlikte ilk olarak Kars Ardahan Iğdır ve Özbekistan Kültür Evlerinin açılışları yapıldı. KAI Kültür Evi açılışına Kars Milletvekilimiz Selahattin Beyribey, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Özbekistan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Rustamkhodja Azizkhodjaev, , Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Yalçın Topçu Danışmanı Fatih Topaktaş, Avrasya Yerel Yönetimler Platformu Başkanı Hasan Cengiz, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Türk Dünyası Uzmanı ve Yazar Çağrı Özkan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, SGK Ankara İl Müdürü Tuncay Cevheroğlu, Federasyon yönetim kurulu üyeleri, dernek başkanları ve hemşehrilerimiz katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Özbekistan Elçilik Müsteşarı Özbekistan’da İmam Buhari olmak üzere birçok Türk şahsiyetin türbeleri olduğuna dikkat çekerek, “Özbekistan’ı mutlaka ziyaret edin, Türkiye ile siyasi, ticari ve kültürel alanda iş birliğimiz sürüyor” dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak konuşmasında “Özbekistan’ı konuk ettiğimiz bu gecede Semerkant, Buhara’dan esintiler bulacaksınız. Onların kültürlerinden izleri göreceksiniz. Bir yanda Kars- Ardahan –Iğdır, diğer yanda Özbekistan, Anadolu şehirleri ile İslam coğrafyası bir araya geliyor. Yan yana kurulan kültür evlerinde tarihlerini, kültürlerini tanıtıyor, birlik ve kardeşliği yaşatıyorlar” dedi.

Daha sonra sahneye davet edilen Kars Milletvekilimiz Selahattin Beyribey ise “17 ülkeden Müslümanları Keçiören’de buluşturan Başkan Ak’a, bu organizasyonlara katılarak Kars’ın Ardahan’ın Iğdır’ın tanıtımını en güzel şekilde yapan Federasyonu ve Genel Başkan Erdoğan Yıldırım’ı kutladığını belirterek Türkiye ile Özbekistan arasındaki benzerliklere dikkat çekti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli konuşmasında Ramazan’ın birlik, beraberlik ayı olduğunun çocuklara aşılanması gerektiğini belirtti.

Federasyon Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Keçiören Belediyesinin düzenlemiş olduğu Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde her yıl yer aldıklarını ifade ederek, Sivil Toplum Kuruluşları ile dost ve kardeş ülkeleri buluşturan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK’a teşekkür ederek konuşmasına başladı. UDH Bakanımız Ahmet Arslan’ın Ankara dışında olması sebebi ile geceye katılamadığını belirten Genel Başkan, Bakanımızın selamlarını konuklara iletti. Genel Başkan, “ Bu gece dost ve kardeş ülke Özbekistan’la birlikte Kültür evlerimizin açılışı yapıldı. Bizler soğuk iklimin sıcak insanları olarak Ramazan ayının birlik ve bereketini kardeş ülkelerimizle paylaşmaktan son derece mutluyuz. Güzel bir gece geçirmenizi diliyor yaklaşan Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum” dedi. 

Erdoğan Yıldırım, gecenin anısına Özbekistan Elçilik Müsteşarı, Belediye Başkanı ve Milletvekiline Kars’ın manevi değeri İslam âlimi Ebu-l Harakani’nin Fütüvvet’in sözlerini içeren bir tablo hediye etti.

Gece boyunca Kars Ardahan Iğdır Kültür Evi’nde âşıklar Paşa Susanoğlu ve Mustafa Karakaş ziyaretçilere sazları eşliğinde müzik ziyafeti çektiler. Ziyaretçilere KAI Kültür Evi’nde kete, kaşar ve çeçil peyniri Özbekistan Kültür Evi’nde ise özbek pilavı ikram edildi. 

Gecenin sonunda Özbekistan’ın ünlü sanatçısı Shahnoza Otaboeva ve Özbekistan Milli Dans Grubu’nun sahne alarak konuklara renkli dakikalar yaşattı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.