1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kayıt ve Güncelleme İşlemleri
Kayıt ve Güncelleme İşlemleri

Kayıt ve Güncelleme İşlemleri

Kars’ta Hayvanların Kayıt ve Güncelleme İşlemleri Ediyor...

A+A-

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce sığın cinsi hayvanların kayıt altına alınması ve güncellenmesi işlemleri devam ediyor.

Konuyla ilgili İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 8. maddesi ile eklenen geçici 2. maddede “Herhangi bir nedenle bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak gerekli bildirimleri yapılmayan sığır cinsi hayvanların hareket, ölüm, kesim, işletmede zorunlu kesimleri ile yetiştiricinin kendisine ait bilgiler, 70. maddenin birinci fıkrasında belirtilen bildirim süresine bakılmaksızın 31.12.2014 tarihine kadar güncellenir.” hükmü ile yetiştiricilerimizin işletmesinde bulunan hayvanlar TURKVET kayıt sisteminden cezasız olarak güncellenmektedir” dedi.

Düzgün, yetiştiricilerin 2014 yılı Hayvancılık Desteklemelerinden faydalanabilmelerinin temel şartlarından birisi de TÜRKVET ve Koyun-Keçi Kayıt Sisteminde (KKKS) işletme ve hayvan bilgilerini güncelleme zorunluluğu olduğuna dikkat çekti.

Düzgün, yetiştiricilerin bu yasal sorumluluklarını yerine getirmede aksaklıklar meydana geldiği, bu durumu önemsemedikleri için daha sonra doğal olarak mağdur duruma düştükleri görüldüğünü belirtti.

Kars’ta Sonbahar dönemi Şap aşılama programı ile beraber yetiştiricilerimizin işletmelerine gidilmiş olup, işletmelerindeki hayvanlar kayıt sisteminden güncellenmiştir diyen Düzgün, şunları söyledi:

“TURKVET Kayıt Sisteminin güncel kalması için, işletmelerine yeni hayvan alan, işletmesinden hayvan satan, işletmesinde hayvan ölen, işletmesinden kesim için hayvan gönderen yetiştiricilerimizin güncelleme yaptırmak üzere İl, İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. Cezasız güncelleme işlemi 31.12.2014 tarihinde sona erecektir. Aksi durumda 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 36. maddesinin gereğince cezalı duruma düşeceklerdir. “Yetiştiricilerimizin cezalı duruma düşmemeleri için 31.12.2014 tarihine kadar işlemlerini tamamlamalarını gerekmektedir.”

GIDA VE YEM İŞLETMELERİNİN DİKKATİNE!

KAYIT VE ONAY İŞLEMLERİNDE SON TARİH 31 ARALIK 2014

Kars’ta bulunan Gıda ve Yem İşletmelerinin kayıt ve onay işlemlerinin 31. Aralık 2014 tarihinde sona ereceği bildirildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince onaya tabi işletmeler faaliyete geçmeden önce Bakanlıktan onay almak ve kayıt işlemine tabi gıda işletmeleri ise faaliyetleri ile ilgili işletme kayıtlarını Bakanlığa yaptırmak zorunda olduklarını söyledi.

Düzgün; “17 Aralık 2011 tarihinden önce Bakanlığımızdan çalışma izni ve gıda sicili belgesi, kayıt belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge almış ve halen faaliyet gösteren kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri, bu belgelerini en geç 31.12.2014 tarihine kadar kayıt belgesi ile değiştirmek zorundadırlar. Ayrıca Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik gereğince modernizasyon planı veren ve planları kabul edilerek süreleri 30.12.2014 tarihine kadar uzatılan onay kapsamındaki işletmelerin de modernizasyon planında yer alan tarih ve aşamalara uymaması durumunda işletmenin faaliyeti durdurulacak” dedi.

Kayıt yaptırmayanlara idari para cezası uygulayacaklarını ifade eden Düzgün, “2015 yılında yapılacak denetimlerde işletme kaydını yaptırmadan faaliyet gösterdiği tespit edilen gıda üretim işyerlerine, depo, perakende, toplu tüketim işletmecilerine idari para cezası uygulanacaktır. Onay kapsamında olup da onay işlemlerini yaptırmadan faaliyete gösteren gıda ve yem işletmelerine de idari para cezası uygulanacaktır. Ayrıca işyerlerinin faaliyeti durdurulmakta, üretilen ürünlerin de mülkiyeti kamuya geçirileceğini belirtti. Gıda ve yem işletmecilerinin mağdur olmamaları için yasal sorumluluklarını süresi içinde yerine getirmeleri gerekmektedir” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.