1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kayıt Dışı ile Mücadele Sürüyor
Kayıt Dışı ile Mücadele Sürüyor

Kayıt Dışı ile Mücadele Sürüyor

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Burulday, Kars’ta kayıt dışı esnaflar ile mücadele konusunda çalışmalarının sürdürdüğünü söyledi.

A+A-

2016 yılı başlarında Kars’ta 880 adet kayıt dışı esnafın olduğunu belirten Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Burulday, “Kayıt dışı ile mücadelemiz sürüyor. 2016 yılı başlarında 880 adet kayı dışı esnaflarımızın sayısını 350’e düşürdük. Yıl sonunda ise bu kayıt dışı esnaflarımızın hepsini kayı içine almayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili tüm Belediyeler ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile yazışmalarında yapıldığını dile getiren Başkan Burulday, “Haksız kazancın önüne geçmek için tüm çalışmalarımız sürüyor ve sürmeye de devam edecektir.” dedi.

Başkan Burulday açıklamasını şöyle sürdürdü: “5362 Sayılı Kanunun 68. Maddesinin 1. Fıkrasına göre esnaf ve sanatkarlar çalışmaya başladıktan sonraki 30 gün içerisinde bağlı bulundukları esnaf sicil müdürlüğüne kayıt olarak, durumlarını Esnaf Sicil Gazetesinde ilan ettirmekle yükümlüdürler. Esnaf Sicil kaydı olmadan faaliyetlerini sürdüren esnaf ve sanatkarların faaliyetleri ilgili kurum ve kuruluşlarca sicil kayıt işlemleri tamamlanana kadar durdurulur. Bu nedenle, Esnaf Sicil kaydı olmayan esnaf ve sanatkarın, valilik, belediye gibi kurum ve kuruluşlardaki her nevi işlemlerinde Esnaf Sicil Tasdiknamesi istenmesi, tasdiknamesi bulunmayanların ise mutlaka Esnaf Sicil kaydı yaptırması sağlanması gerekmektedir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.