1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaygısız : Aliyev'i Rahmetle Anıyoruz
Kaygısız : Aliyevi Rahmetle Anıyoruz

Kaygısız : Aliyev'i Rahmetle Anıyoruz

Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Haydar Aliyev’i Vefatının 11. Yılında Andı...

A+A-

Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Göksal Kaygısız, Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in aramızdan ayrılışının on birinci yılında anma mesajı yayımladı.

Kars Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Göksal Kaygısız, "Türk tarihinin büyük oğlu, Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev Türk dünyasına büyük yararlar sağladı. Onun en büyük eseri çağdaş Azerbaycan'dır. Dahi şahsiyet Haydar Aliyev'in bugün saygıyla anılması, Türk dünyasının gönlünde büyük yer bulduğunun göstergesidir."dedi.

Başkan Kaygısız mesajında şu görüşlere yer verdi : "Seçkin devlet adamı, Azerbaycan ulusunun değerli evladı, Azerbaycan'ın efsanevi lideri Haydar Aliyev'i rahmetle anıyoruz.  Azerbaycan'ın esenliği için hayatı boyunca büyük çaba göstermiş olan değerli lider Haydar Aliyev büyük bir devlet adamıdır. Haydar Aliyev, Azerbaycan'ın istikrar ve gelişme yolunda attığı önemli adımlara önderlik eden büyük bir lider olarak tarihteki yerini almıştır. Haydar Aliyev, çok güç dönemlerden geçti ve önemli bir bağımsızlık mücadelesi verdi. Hayatı boyunca Azerbaycan'ın çağdaşlaşması yolunda birçok sosyal ve ekonomik projeye imza attı. Merhum Aliyev "Biz bir millet, iki devletiz" diyerek Azerbaycan ve Türkiye'nin kardeşliğini perçinleyen çalışmalar yaparak, adını Türk tarihine altın harflerle yazdırdı. Azerbaycan-Türkiye münasebetlerinde Kars'ın müstesna yeri olduğunu vurgulayan Haydar Aliyev'e Karslıların sevgisi tükenmezdir. Vefatının on birinci yıldönümünde O'nu yad etmemiz bu sevginin tezahürüdür. Ruhu şad olsun!”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.