1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAÜ'yü Başarıyla Temsil Ettiler
KAÜyü Başarıyla Temsil Ettiler

KAÜ'yü Başarıyla Temsil Ettiler

Kafkas Üniversitesi Tiyatro Kulübü, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği’nin koordinasyonunda gerçekleştirilen “Avrupa Üniversiteleri Tiyatro Şenliği”nde Kafkas Üniversitesi’ni temsil etti.

A+A-

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği’nin 2008 yılında “ İstanbul Üniversiteleri Tiyatro Şenliği” olarak başlattığı, 2009 yılında ise “Türkiye Üniversiteleri Tiyatro Şenliği” olarak devam eden organizasyonun son ayağını “Avrupa Üniversiteleri Tiyatro Şenliği” oluşturuyor.

 

Avrupa Üniversiteleri Tiyatro Şenliği kapsamında, Kafkas Üniversitesi Tiyatro Kulübü, Nişantaşı Rüştü Uzel Sahnesinde İstanbullularla buluştu. Şenlikte, 51 tiyatro topluluğu 10 farklı mekânda 15 gün boyunca aralıksız tiyatro oyunları sergiledi. Şenlik, 33 farklı şehirden ve 16 ülkeden 1.098 oyuncu ile gerçekleştirildi. Şenlik süresince 12.770 kişi oyunları izledi.

 

Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğretim elemanlarından Erdoğan Karaşah yönetiminde çalışmalarına devam eden Kafkas Üniversitesi Tiyatro Kulübü, Ali Erdoğan’ın yazdığı “Yolumuzu Bulalım “ oyunu ile şenliğe katıldı.

 

Oyun sonrasında izleyicilerle yaptığımız söyleşide, oyunun yazarı Ali Erdoğan da oyunu izlerken büyük bir keyif aldığını ve Kars’tan gelen gençlerin sanatla uğraşmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca kabare tarzı oyun oynayan üniversite gruplarının pek olmadığını dile getiren Ali Erdoğan, Kafkas Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nü bu özgün çalışmasından ve yorumlarından dolayı tebrik ediyorum, dedi.

 

Kafkas Üniversitesi Tiyatro Kulübü, şenliğe ; Hasan Çelik, Sıla Can Budak, Ebru Eski, Leyla Dağhan, Ahmet Saka, Serfıraz Ülgen, Delil Yıldırım, Selennur Küçük, Arif Kaya, İlyas Aşan,  Gazi Emrah Artaç, Hasan Deniz Demirhan, Abidin Vural, Serkan Özdoğru, Uğur Paçuloğlu, Ahmet Nursoy, Şenol Gümüş, Uğur Ersin Çiçek, Burak Metin ve Özgül Durman’dan oluşan ekip ile katıldı.  

 

Kafkas Üniversitesi Tiyatro Kulübü ; Kars İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Özkırtay Kırtasiye’ye, Turgutreis Center ve Otobüs İşletmeleri’ne, Ocakbaşı Restaurant’a, YKM Alışveriş Merkezi’ne, Depet Petrol’e, Kanbay İnşaat’a, Zafer Kuyumculuk’a, Güçlü Optik’e, Yıldız Mobilya’ya ve  Anadolu Jet’e sundukları maddi ve manevi destek için teşekkür ederiz,dedi.

 

Yolumuzu Bulalım :

Ali Erdoğan’ın kaleme aldığı 2 perdelik bir komedidir. Oyunda, Türkiye’nin farklı sosyal yapılarından karakterler yansıtılmakta ve bu karakterler üzerinden topluma dönük mesajlar verilmektedir. Günlük yaşamın içerisinde sık sık rastladığımız karakterleri bir de sahnede görmenin lezzetine bu oyunda varacaksınız. Doğru ile yanlışın arasındaki o ince çizgiyi görebilmeniz dileğiyle…

 

turne-1.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.