1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAÜ'de özel güvenlik sözleşmesi neden iptal edildi?
KAÜ'de özel güvenlik sözleşmesi neden iptal edildi?

KAÜ'de özel güvenlik sözleşmesi neden iptal edildi?

KAÜ’de özel güvenlik şirketinin sözleşmesi neden iptal edildi?

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörlüğü, bünyesinde faaliyet gösteren özel güvenlik şirketinin, Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ya da gruplar ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle sözleşmesinin iptal ettiğini açıkladı.

KAÜ Rektörlüğünce, İçişleri Bakanlığınca Ülkemiz genelinde faaliyet gösteren özel güvenlik şirket ve eğitim kurumları ile kurucu ve yöneticiler hakkında yapılan araştırma ve incelemelere istinaden bu kararı aldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada bu karar neticesinde terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı tespit edilen ve Üniversitenin 4734 sayılı Kanun kapsamında özel güvenlik alanında hizmet sunan firmanın İçişleri Bakanlığınca “ Özel Güvenlik Faaliyet İzin Belgesi ” iptal edildiğinden, Üniversitemize özel güvenlik hizmeti sunan firmanın sözleşmesi iptal edilmiş odluğu bildirildi.

Bu nedenle üniversitede özel güvenlik hizmetlerinin aksamaması ve çalışanların mağdur olmaması için Rektörlükçe 4734 sayılı Kanunun ilgili maddeleri uyarınca ivedilikle yeni ihale süreci başlatılmış odluğu yapılan açıklamada bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.