1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAÜ’de Mezuniyet Sevinci
KAÜ’de Mezuniyet Sevinci

KAÜ’de Mezuniyet Sevinci

Kafkas Üniversitesi’nin (KAÜ) 2009-2010 Akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı. Mezun olan 2 bin 592 öğrenci yeni bir hayata başlamanın mutluluğunu havaya kep fırlatarak yaşadılar.

A+A-

KAÜ yerleşkesi içerisinde Prof. Dr. Necati Kaya Sporsalonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, 18. yılını geride bırakan Kafkas Üniversitesi olarak bu yıla kadar 18 bin 102 genci mezun ederek ülkenin hizmetine sokmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. “Bu yıl mezun edeceğimiz 2 bin 592 öğrenciyle gurur ve mutluluğumuz daha da artmaktadır.” diyen Rektör Kaya, Üniversitelerin dünyaya açık çağdaş yapılarıyla bulundukları kentlerin gelişimine bilimsel, ekonomik ve sosyo-kültürel açıdan katkı sağlayan ve ülkelerin en değerli kaynağı olan insanı işleyen, biçimlendiren ve rekabete hazır hale getiren kurumlar olduğunu ifade etti.

 

Güven, “Uluslararası politikalarda baktığımızda özellikle son 20 yılda yaşadığımız coğrafyanın öneminin gittikçe arttığını görmekteyiz. Dünya nüfusunun önemli bir kısmının bu coğrafyada yaşaması ve enerji kaynaklarının olması bulunduğumuz bölgeyi 21. yüzyılın en önemli ticaret merkezi adayı durumuna getirmiştir. Bu anlamda üniversitemiz bölgemizin zayıf ve güçlü yönleri ile risk ve tehditler üzerine çalışmalar yapma sorumluluğunu da duymaktadır.” diye konuştu.

 

KAÜ’nün en temel hedefinin yerel dinamizmi geliştirerek, ulusal ve evrensel değerlerle buluşturup, özellikle Kafkasya’da ki ülkeler ile ülkemiz arasında bilim ve kültür alanında bir köprü oluşturmak olduğunu da vurgulayan Güven, şunları söyledi:

 

“Bunun yanısıra, ülke hayvancılığında önemli bir potansiyele sahip olan bölgemizde, hayvancılığın uluslar arası standartlara ulaştırılmasında öncü bir rol üstlenmekte bir diğer hedefimizdir. Kafkasların sağlık merkezi olma çabası ve iddiasındayız. Bu hedefi gerçekleştirmek ve kalıcı hale getirmek için üniversitemizde, eğitim kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalar, kültür-sanat ve spor etkinlikleri, bilimsel araştırma projeleri, çevre planları, sağlık alanında ki yeni projeler ve bilimsel işbirliği projeleri artarak devam etmektedir.”

 

KAÜ öğrencileri adına konuşma yapan Devlet Konservatuarı öğrencisi Nurcan Öz, Üniversite öğrencisinin kendi tarihini ve öz değerlerini iyi bilmesi gerektiğini belirterek, “Üniversite öğrencisi evrensel değerleri kabul etmeli, bilgiye, düşünceye saygılı olmalı, ülke ve dünya olaylarına karşı duyarlı yaklaşmalı, araştıran, sorgulayan ve insanı her türlü değerin üzerinde tutan bir yaklaşımı benimsemelidir.” dedi.

 

Öz, daha sonra şunları ifade etti:

 

“Bugün ülkemizde yaşanan hain saldırılarla bizleri zaman zaman yürekten yaralayan ve bizlerin yaşıtı olan gençleri haince aramızdan alıp götüren ve bunu yaparken de hiçbir ahlaki kurala ve insanlığa sığmayan alçakça yöntemler kullanan terörü, terörü yaratanları ve onlara açık çek verip koruyanları nefret ve şiddetle kınadığımı belirtmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyetinin dünyada ki gelişmelere paralel olarak kendini yenilemesi ve bilgi toplumu düzeyine ulaşması konusunda üniversitemize bilim insanlarımıza ve gençlerimize yani bizlere büyük görev düşmektedir.”

 

Konuşmaların ardından üniversite bazında dereceye giren Fen Edebiyat Fakültesi Gürcü Dili ve Edebiyatı öğrencisi Sudan Çeyinkaya, Kars Sağlık Yüksek Okulu Sağlık Memurluğu öğrencisi Muhammet Yılmaz ve Sarıkamış Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otelcilik öğrencisi Nuray Kaya’ya teşekkür belgeleri ve çeşitli hediyelerini Vali Vekili Murat Demirci, KAÜ rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Adalet Komisyonu Başkanı Ümit Selçuk Doğan verdi.

 

Mezuniyet töreninin ardından Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunları hekimlik yemini etti.

 

Tören, müzik dinletisinin ardından sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.