1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAÜ Iğdırlı öğrencileri ağırladı
KAÜ Iğdırlı öğrencileri ağırladı

KAÜ Iğdırlı öğrencileri ağırladı

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Rus Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı, Iğdır Sosyal Bilimler Lisesi’ni ağırladı.

A+A-

KAÜ Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nü tanıtmak, Rus diline öğrenci kazandırmak ve bölümde sunulan imkanları yerinde görmek için KAÜ’ye gelen Iğdırlı hazırlık bölümü öğrencileri için Fen Edebiyat Fakültesi’nde karşılama etkinliği düzenlendi. Etkinlikte; Rus dili şiirleri ve şarkıları okundu, öğrenciler birbirleriyle tek tek tanışarak kaynaşma ortamı oluşturuldu. Iğdırlı lise hazırlık bölümü ve KAÜ’lü üniversite öğrencilerinin buluşmasında Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İlhami Ege, Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çulpan Zaripova Çetin, Prof. Dr. Hurşit İsayev, Doç. Dr. Anjela Demyanyuk birçok akademisyen ve Iğdır Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Rohat Hun ve öğretmenler de hazır bulundu.

Buluşmada Kafkas Üniversitesi ve Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü ile ilgili KAÜ Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çulpan Zaripova Çetin bilgiler verdi. Doç. Dr. Çulpan Zaripova Çetin, “Biz Iğdır da Rusçanın olmadığını biliyorduk ama şimdi biliyoruz ki Iğdır da Rusça dersleri veriliyor. Bu öğrenciler gelip gördüler ve artık boşuna almıyorlar Rusça dersini. Çünkü devamları olarak biz varız. Iğdır’a geliriz orda bir parti yaparsınız iyice kaynaşmış oluruz çünkü Iğdır artık çok sıcak.” dedi.

Sosyal Bilimler Liseli Müdürü Rohat Hun ise, “Öncelikle Kafkas Üniversitesi Rus Dili edebiyatı öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum. İlk izlenimimiz oldukça olumluydu. Öğrencilerimizin hepsi hazırlık öğrencileri Rus dili dersleri de veriyoruz sosyal bilimler lisesinde. Onları Rus diline ve Rusça ya heveslendirmek ve onları yönlendirmek için böyle bir çalışma yaptık. Bu etkinlik çerçevesinde öğrencilerimizin büyük bir katkıyla da döneceklerini düşünüyorum. Bizim parolamız var bir dil bir insan diye bir parolamız var öğrencilerimizle paylaştığımız. Burada bir dilin nasıl öğretildiğinin ve Rusçanın da bölgemiz için nasıl önemli olduğunun farkına varmalarıydı. Bu anlamda da çok faydalı oldu çok a beğendik. Hazırlık sınıflarımızda 11.-12. sınıflarımızda Rusça dersimiz var seçmeli ders olarak veriyoruz. Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz 9. sınıf olduktan sonra da 12. sınıfa kadar Rusça dersleri de takviyeli olarak devam edecek. Buna önem veriyoruz bizim şu an bir projemiz var zaten yabancı dil cafe diye bir proje var o yabancı dil cafemizle beraber hem İngilizce hem de Rusçayı öğrencilerimizin pratiğini geliştirmeye yönelik bir çalışma yapacağız derslerimiz devam ediyor. Bizi burada ağırladığınız için ben okulum adına, öğrencilerim adına ve kendim adına çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz hazırlık sınıfında seçmeli ders olarak İngilizce ve Rusça seçmiştik. Rusçayla ilgili kafalarında bazı sorular vardı bunları silmek adına bu gezinin ve birlikteliğin çok iyi olduğunu düşünüyorum. Üniversite de ki bu bölümlere bizim gibi okullar Rusça dersler açarak destek verebilirler. Bu nedenle biz misafirperverliğinizden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Daha sonra Iğdır Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri Slav Dilleri ve Edebiyatı akademisyenleriyle birlikte Kafkas Üniversitesi Merkezi Kafeterya’da yemekte buluşarak daha sonra Iğdır Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Rohat Hun ve lise öğretmenleri, Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İlhami Ege’yi makamında ziyaret ederek Doç. Dr. İlhami Ege’ye ve Doç. Dr. Çulpan Zaripova Çetin’e hediyelerini takdim ettiler.

Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İlhami Ege de hediyeler için teşekkür ederek,  böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirtip Kafkas Üniversitesi’nin imkanları dahilinde her türlü projeye destek olacaklarını kaydedip Iğdır Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

Ardından Iğdır Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü akademisyenleriyle Kars’ta tarihi yerleri gezerek ziyaretlerine son verdiler. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.