1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAÜ Hızla Büyüyor
KAÜ Hızla Büyüyor

KAÜ Hızla Büyüyor

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, göreve geldikleri günden, günümüze kadar birçok projeye imza attıklarını söyledi.

A+A-

KAÜ’de yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Güven, bölge üniversitesi olma yolunda emin adımlarla yürüdüklerini, KAÜ’nün her geçen gün biraz daha büyüdüğünü ifade etti.

 

Güven, “Üniversitemizde işler gayet iyi gidiyor. Benim bir sıkıntım yok. Şuan devam eden 6 büyük projemiz var. Bunlardan ilki Araştırma Hastanesi, 250 yataklı Araştırma Hastanesi bu yıl ki toplan ödeneği 17 trilyon civarında bu ödeneklerle bu hastanemiz Eylül veya Ekim ayında bitirilecektir. Tabi hastanenin bitirilmesi yetmiyor. Bir taraftan da donanımının alınması gerekiyor. Biz üniversite olarak şuanda donanımlar içinde gerekli işlemleri başlattık ve alımlar başladı. Bu yılın sonuna doğru Eylül veya Ekim arasında hastanemiz hizmete açılacaktır” dedi.

 

Üniversite olarak her geçen gün daha da büyüdüklerini belirten Prof. Dr. Güven; “Bizde proje çok, yapılacak daha çok işimiz var. Önemli olan Kars’a, Üniversitemize bir şeyler yapabilmektir. Biz ekip olarak kenetlendik. Ve üniversitemizin bayrağını zirveye taşıyacağız. İşte projelerimizden bir kaçı : Tıp Fakültesi eğitim blokları bunların yapımı da devam ediyor. Önümüzdeki yıl bitirilecek. Ödeneklerde her hangi bir sıkıntı yok. Yine yüzyıllık diyebileceğimiz alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Ödeneği 25 milyon TL. civarında bununda 2011 yılında bitirilmesi planlanıyor. Yine 32 adet lojman yapımı geçtiğimiz yıl başladı. Bu yılın sonunda en azından yarısı hizmete geçecek. Diğer yarısı da önümüzdeki yıl tamamlanacak. Bunun devamları gelecek. Yine 5 bin 200 kişilik Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler blokları var toplam maliyeti 25 trilyonun üzerinde bununda seri ihale şekli devam ettiği için bir kısım ihaleleri yeni tamamlandı. Umuyorum ki yılın sonuna kadar kalan ihalesi de yılın sonuna kadar tamamlanıp hizmete girecektir” diye konuştu.

 

5 BİN KİŞİLİK OLİMPİK STADIN İNŞAATI DEVAM EDİYOR

 

Kafkas Üniversitesi alanını şantiyeye çeviren Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, geçen yıl inşaatına başlanan 5 bin kişilik olimpik stadyumun yapımın hızla devam ettiğini kaydetti.

 

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, “ Olimpik Stadı 2011 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. Yaklaşık 1,5 milyon TL. civarında bir ödeneği var, her hangi bir sıkıntımız orada yok. Bütün bunların dışında çok sayıda küçük ve büyük onarım ihalelerimiz devam ediyor. Birkaç gün sonra ilgili firmalara teslim edilecek ve çalışmalar yürütülecek. Önümüzdeki yıl için birçok yine büyük projelerimiz var. Bunlardan eğitim fakültesi projesi, komple kültür merkezinin projesi, kapalı havuz projesi var. Ve yine sağlık yüksek okulu projesi önümüzdeki yıl yapılacak projelerimiz. Önümüzdeki yıl başlanacak projelerimiz. Daha doğrusu üniversitemizde proje bakımından her hangi bir sıkıntımız olmadığı özellikle belirtiyorum” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.