1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAÜ Demirsoy’u Ağırladı
KAÜ Demirsoy’u Ağırladı

KAÜ Demirsoy’u Ağırladı

Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmakta olan Prof. Dr. Ali Demirsoy, Kars Kafkas Üniversitesi’ni ziyaret etti.

A+A-

1982 yılından beri Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmakta olan Prof. Dr. Ali Demirsoy’un çok sayıda ders kitabı, araştırma, deneme ve bilimsel roman kitabı var. Türkiye faunasının yanısıra, çevre, biyolojik çeşitlilik ve biyoloji eğitimi ile ilgili çalışmaları ve girişimleri de bulunuyor.

 

Prof. Dr Ali Demirsoy, ÖSYM sınav temsilcisi olarak geldiği Kars’ın, Doğal zenginlikleri ve tarihine hayran kaldığını söyledi.

 

Prof. Dr. Ali Demirsoy’un üniversiteye geldiğini duyan Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrenciler değerli bilim adamının bilgi ve birikimlerinden yararlanmak için öğrenci dersliklerinde bir de konferans dinleme şansına ulaştılar.

Prof. Dr. Ali Demirsoy, Türkiye’nin her konuda zengin bir ülke olduğunu ve bu yüzden de birçok ülkenin hedefinde durmadan yıpratıldığını ve bu yıpranmalara karşı dirençli olmak gerektiğini ifade etti.

 

1.5 saat süren Bilimsel ve Sosyokültürel konuşmasından sonra Prof. Dr. Ali Demirsoy’a Yrd. Doç. Dr. Aysel Güven tarafından Kafkas Üniversitesinin bir plaketi sunuldu.

 

Buradan öğretim üyeleri ile birlikte Kafkas Üniversitesinin kampüsünü gezen Prof. Dr. Ali Demirsoy kampüsün proje-planlaması ve çevre düzenlemesinin yerinde olduğunu belirtti. Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven’in botanik parkı ve doğal gölet olarak planladığı bölgede de incelemelerde bulunan Demirsoy, bu alanın düzenlemesinde bizzat ilgileneceğini ve bu bölgeye has bitkilerin bu alanda toplanmasında ve sistematiğinin yapılmasında katkı sağlayacağı sözü verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.