1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAÜ 20 bin öğrenciyle başladı
KAÜ 20 bin öğrenciyle başladı

KAÜ 20 bin öğrenciyle başladı

Türkiye’nin Kafkaslara açılan kapısı olan Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) 2016-2017 eğitim-öğretim yılına yaklaşık 20 bin öğrenciyle başladı.

A+A-

Kayıtların devam ettiğini ifade eden KAÜ’nün başarılı Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, kayıtların tamamlanmasıyla birlikte öğrenci, sayısının 20 bini geçeceğini belirtti.

Özcan, “2016-2017 eğitim-öğretim yılının ben sadece Kafkas Üniversitesi’ne değil, ülkemizde eğitim-öğretime başlayan tüm öğrencilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İnşallah kazasız, belasız, olayların olmadığı, herkesin huzurlu geçirdiği bir yıl olmasını temenni ediyorum. Yaklaşık 20 binin üzerinde öğrenci sayısına ulaştık. Tam olarak öğrenci sayımız önümüzdeki günlerde belli olacak. Henüz resmi açılış olmamasına rağmen Pazartesi itibariyle eğitim-öğretim yılına başladık. Bugün bir hafta tamamlanmış oldu” dedi.

KAÜ’nün fiziki anlamda da çok önemli yol kat ettiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, “Fiziki mekanlarımızı genişletme, bunları da hizmete kazandırma çalışmlarımızda devam ediyor. İşte yüzme havuzu tamamlandı. Teslim edilmek üzere, şuanda havuzla ilgili bir takım testler yapılıyor. Ufak tefek eksikleri var. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımız geçici kabulünü yapacaklar. Yine İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin eksikleri onlarda tamamlanma noktasına geldi. İnşallah bu yıl sonu itibariyle onları da eğitim öğretime kazandıracağız. Kültür ve Kongre Merkezi’nin yapımı devam ediyor. Kısa sürede kongre merkezi de tamamlanacak. Merkezi Araştırma, Uygulama Merkezimiz hizmete açmak için çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

Üniversitede yeni bir yapılanmanın da olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Sami Özcan, “Yeni bir yapılanmada gerçekleştiriyoruz. Yönetimde de bir takım değişikliklerimiz oldu. Rektör yardımcısı, dekan arkadaşlarımızı görevlendirdik. Bir kısmı eski dekan arkadaşlarımız, bir kısmı yeni, inşallah kazasız belasız bir yıl temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.