1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’tan Gümrü’ye Film
Kars’tan Gümrü’ye Film

Kars’tan Gümrü’ye Film

2-13 Ağustos tarihleri arasında ; ber_A_ber filmleri ile Dialogue Projesi kapsamında Hollanda, İsviçre, Türkiye, Fransa ve Ermenistan gibi farklı ülkelerden gelen gençler Kars’ta 10 günlük bir film çalışması yapacaklar.

A+A-

2 yıl önce hayata geçirilen Ber-A-Ber (Dialogue in Motion:ber_A_ber) projesi kapsamında Kars’ta Namık Kemal Toplum Merkezinde 2-9 Ağustos tarihleri arasında şehrin farklı yerlerinde filmler yapacaklar ve 9 Ağustos’ta aynı ekiple Gümrü’ye gidecekler. Projeye İsviçre’den Mandgraf Film Yapım Şirketi ekibi gerçekleştirecek. Aynı zamanda projenin destekçisi olarak da katkı sağlayacak.

 

Proje koordinatörü Özge Çelikaslan proje hakkında, şunları söyledi:

 

“Projeyi Avrupa’dan katılımcılar Türkiye ve Ermenistan’dan katılımcılarla birlikte yapıyoruz. Kars’ta ve Gümrü’de film yapacağız aynı zamanda müzik bizim araçlarımızdan bir tanesidir. Burada yapacağımız filmlerin DVD de toplayacağız ve bunlar çeşitli filmlerde ve festivallerde de gösterilecek. Biz bu projeyi yapmaktaki amacımız kültürleri bir araya getirmek ve kültürler arası farklılıkları birlikte tartışmaktır. Bunun için filmleri bir araç olarak kullanmak. Aynı zamanda sınır mevzusunu tartışıyoruz. Türkiye ve Ermenistan arasında ve bu sınırı birlikte geçeceğiz. Kars’tan Gümrü’ye geçeceğiz. Burada yaptığımız çalışmaların aynısını Gümrü’de yapacağız. Destekçilerimiz Avrupa Kültür Fonu, Avrupa Gençlik Vakfı ve Açık Toplum Enstitüsü ile Kars Belediyesi anı zamanda Gümrü’de bazı kurumlar da destekliyor. Gümrü Sanat Vakfı Şehir Araştırmaları Enstitüsü aynı zamanda Ankara’da oluşan bir organizasyon Kozxxisualgibi kurumlar destekliyor. 1 hafta Kars’ta, 1 hafta Gümrü’de çalışmalar yapacağız.”

 

Şehir araştırmaları enstitüsü yetkilisi Armine Avetisyan, “Gümrü doğumluyum, şehir araştırmaları merkezinde çalışıyorum. Bu organizasyonu beraber yapıyoruz. Biz merkezi kültür diyalogları yapıyoruz. Türkiye Ermenistan, Gürcistan ve Azerbaycan arasında diyaloglarımızı geliştiriyoruz. Kars’a daha önceleri de projeler yaptık. Bizim için bu projeleri çok önemli buluyoruz. Çünkü Gümrü ve Kars birbirlerine çok yakın ama bir o kadar da uzak. Şimdi insanlarımızın arasında bir köprü kurmaya çalışıyoruz.” dedi.

 

Ekip 10 gün boyunca Kars’ta yapılacak olan çalışmaların yanı sıra fotoğraf, belgesel ve kısa film üstüne söyleşiler ve gösteriler düzenleyecek ayrıca minik konserler ve müzik performanslarını sergileyecekler.

 

Çelikaslan ayrıca, Kars Belediyesine ve Kars halkına karşı gösterdikleri sevgi ve misafirperverlikleri için teşekkür etti.

 

Kars’ta yapılacak olan gösterilerin aynısını Ermenistan’ın Gümrü kentinde de tekrarlayacaklar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.