1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Zamlı ve Mutlu 1 Mayıs
Kars’ta Zamlı ve Mutlu 1 Mayıs

Kars’ta Zamlı ve Mutlu 1 Mayıs

Kars’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü belediye işçilerinin zam sevinciyle renkten renge büründü. İşçiler; MHP’li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın maaşlarına yaptığı zam müjdesiyle davul-zurna eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

A+A-

1 Mayıs nedeniyle Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde bir araya gelen Belediye işçileri saatlerce davul-zurna eşliğinde bayramlarını kutladılar. Halaylar çekildi, tek oyunlar oynandı, el ele, omuz omuza renkli saatler yaşandı. Bahar havasında kutlanan 1 Mayıs’ın en anlamlı ziyareti ise Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile yapıldı. Başkan Karaçanta işçileri ziyaretini maaş zammıyla anlamlandırdı. Başkan Karaçanta, 98 kadrolu işçinin maaşlarına 350 TL zam yaptığını açıkladı. 2 bin 650 TL maaş alan işçiler bu aydan sonra 3 bin TL maaş alacaklar. Başkan Karaçanta ayrıca, önceden de 500 karbiyotek personeline de yüzde 3 zam yapıldığını söylerken 102 memura da 300 TL olan sosyal denge tazminatının 400 TL olduğunu müjdeledi. Başkan Karaçanta, “Bugünün anlam ve önemi bakımından sizlerle bir arada olmanın hakikaten keyfini yaşıyorum. Ve bugünün anlamına uygun bir müjde vermek istiyorum. Maaşlarınıza çok değil ama bir miktar da olsa bir şeyler yaptık. Bunu da bilmenizi istiyorum. Değerli mesai arkadaşlarım; gönlüm isterdi ki daha çok zam yapayım ama malum belediyenin durumu, içinde bulunduğumuz sıkıntılara rağmen yine de rakamı yüksek tutmaya çalıştık. Net olarak 350 TL maaşınıza zam yaptık.” dedi.

İşçilerin “En büyük başkan bizim başkan” sloganları atarak alkış ve ıslıklarla sevinç gösterisi yapmaları üzerine de Başkan Karaçanta, “Siz olduğunuz için biz varız. Bundan emin olun. Eğer başkan bir yerlerde ise, başkan övünerek konuşuyorsa bunu beraber çalıştığı mesai arkadaşlarına borçludur. Ben buna inana biriyim. Dolayısıyla ben sizin hepinizin bir kez daha gözlerinden öpüyorum ve ulusal emek ve dayanışma gününüzü candan kutluyorum.” diye konuştu.

1 mayıs etkinliklerine; MHP Kars Milletvekili Adayı Taner Gökçek, MHP İl Başkanı Yaver Özcan, Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda personel katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.