1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Z kütüphanenin açılışı yapıldı
Kars’ta Z kütüphanenin açılışı yapıldı

Kars’ta Z kütüphanenin açılışı yapıldı

​​​​​​​Kars İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Hasan Harakani Anadolu Lisesi’nde Şehit Polis Ayhan Yıldız adına oluşturulan Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z) Kütüphane’nin açılışı yapıldı.

A+A-

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Hasan Harakani Anadolu Lisesi’nde oluşturulan Şehit Polis Ayhan Yıldız Z Kütüphanesi’nin açılışını Vali Rahmi Doğan, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, kütüphaneye ismi verilen Ardahanlı Şehit Polis Memuru Ayhan Yıldız’ın eşi Leyla Yıldız birlikte yaptı.

Kuranı- Kerim Tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, yaptı. Daha son söz alan İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, “Emniyet Genel Müdürlüğümüzün 81 ilde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüklerimiz vasıtasıyla Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde Zenginleştirilmiş Kütüphane Projesi faaliyete geçirilmiştir. Bu projede; geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimizin sosyal, kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak, eğitim desteği verilerek topluma faydalı bireyler olmalarının sağlanması hedeflenmiştir. Bununla birlikte gençlerimizin öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirmek, verimli zaman geçirmelerini sağlayarak suç ortamından uzak tutmak, tarih bilinci ile de geçmişimizden güç alarak geleceğe emin adımlarla yürümeleri amaçlanmıştır. Ayrıca 81 ilde kurulan tüm kütüphanelerimize aziz şehitlerimizin adları verilmiştir. Bugün açılışını yapacağımız kütüphanemize de Kars Emniyet Müdürlüğü kadrosunda iken Erzurum iline göreve gittiği sırada geçirdiği trafik kazası sonucu Şehit düşen Ardahan nüfusuna kayıtlı Şehit Polis Ayhan Yıldız’ın ismi verilmiştir. Bu vesileyle, Vatanımızın dört bir köşesinde sınır boyları ve sınır ötesinde üstün bir cesaret ve fedakârlıkla görev yapan ordumuza ve güvenlik kuvvetlerimize görevlerinde başarılar diliyor, Vatanımızın ve milletimizin bekası için uğrunda canını seve seve feda tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle; kahraman gazilerimizi ise saygı ve şükranla anıyoruz” dedi.

Son olarak söz alan Kars Valisi Rahmi Doğan, “2017-2018 eğitim-öğretim yılı 2’inci dönemini açtık. Eğitim camiasına hayırlı uğurlu olsun. Çocuklarımızın yetiştirilebilmesi, iyi bir geleceğe hazırlanabilmesi için devlet olarak, millet olarak, veli olarak eğitim camiası olarak elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Geçmişten günümüze doğru geldiğimizde Türkiye’de eğitimin kalitesinin nereden nereye geldiğini görüyoruz. Alt yapı olarak eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Kars geneline baktığımızda da alt yapı anlamında çok ciddi bir sıkıntımız yok. İkili eğitim öğretim yaptığımız 16 tane okul kaldı. Önümüzdeki yıl yapacağımız yatırımlarla ikili öğretimleri de tamamen kaldırarak, tekli öğretime geçerek kaliteli bir eğitim hizmeti sunmanın amacı peşindeyiz. Tabi bu okullardan yetişen çocuklarımız Kars’ta, kalmayacaklar. Bu çocuklar memleketin dört bir tarafında, dünyanın dört bir kısmında hayat mücadelesi verecekler. Bu çocukların yapacakları bu hayat mücadelelerinde başarılı olabilmeleri için de bizlerin onları iyi yetiştirmesi lazım. Bu alt yapıyı kurmamız lazım” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından açılış yapılan Z Kütüphane gezildi. Vali Rahmi Doğan burada öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilere ne olacaksınız sorusunu soran vali öğrencilerden aldığı eczacı ve doktor cevabı karşınında yanındakilere; ‘bunların hepsi sağlıkçı olacak’ diye espiri yaptı.

1-058.jpg2-052.jpg3-042.jpg4-034.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.