1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta yeni ders zilini vali çaldı
Kars’ta yeni ders zilini vali çaldı

Kars’ta yeni ders zilini vali çaldı

2014-2015 eğitim-öğretim yılı yurt genelinde olduğu gibi Kars’ta düzenlenen törenlerle start aldı. Atatürk İlkokulu’ndaki törenlerde şiirler okundu, türküler söylendi, halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

A+A-

Vali Günay Özdemir’in ders zilini çalmasıyla da öğrenciler sınıflarına geçti.

İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, daire amirleri, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrencilerin de katılımıyla; Valilik binası önünde Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun’un çelenk sunumunun ardından 2014-2015 eğitim-öğretim yılı açılış töreni Atatürk İlkokulu’nda tören düzenlendi.

Törene Vali Günay Özdemir, Belediye Başkan yardımcısı Tahsin Güngören, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, daire amirleri, öğrenciler ile aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun bir konuşma yaptı. Altun, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başlaması ve İlköğretim haftasını kutlamanın coşkusunu ve heyecanını paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, bu vesileyle herkesi saygı ve sevgiyle selamladığını söyledi. Altun şunları söyledi:

“Yusuf Has Hacip, Kutadgu Bilig eserinde en önemli insanlık vasfının eğitim olduğunu vurgulayarak şöyle der: “İki türlü insana insan derler:biri öğreten,biri öğrenen.” Peygamber efendimizde ´´ya öğrenen ol,ya öğreten ol yada bunlara yardım edenlerden ol bir dördüncüsü olmaki helak olursun´´diye buyurur. Bu sözler öğrenmenin belli bir zaman dilimiyle sınırlanamayacağını hayat boyu süreceğini de net bir biçimde ifade etmektedir. Mustafa Kemal Atatürk bir konuşmasında eğitimin öneminden şöyle bahseder ´´Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime ,eğitimin temelleri ise öğretmenlere bağlıdır´´ diyerek hem eğitimin önemini hem de eğitimde  öğretmenin rolünün büyüklünü tarif eder.

Sevgili Öğrenciler; Evinizden sonra değerli vakitlerinizi ayıracağınız yuvanız açıldı. Yuvanızda siz istemeseniz de saatler, günler, yıllar çabucak gelip geçecektir. Önemli olan saatleri, günleri ve yılları lehinize işletebilmektir. ”Hedefim güneş, ıskalarsam yıldızlardayım” diyebilmelisiniz. Geleceğin müreffeh ve kalkınmış Türkiye’sini meydana getirecek olan sizlerin, okul öncesinden başlayarak tüm eğitim sürecinizde başarıdan başarıya koşan bireyler olarak yetişmeniz için bizler tüm imkânları sizlere sunacağız. Bundan hiçbir zaman şüpheniz olmasın. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanız asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayınız ki, öğretmenleriniz ve velileriniz zorlandığınız her konuda her zaman ve her yerde sizin yanınızda olacaktır. Sevgili öğrenciler sizler okullarda okumayı, düşünmeyi, anlamayı  sevgiyi ve saygıyı birlikte yaşamayı, paylaşmayı ve kardeşliği öğreneceksiniz

Saygıdeğer Veliler; Bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Eğitimde kalitenin artırılmasında okul- öğrenci-veli dayanışmasının rolü çok büyüktür. Bu rolü yerine getirmek adına her zaman siz değerli velilerimizle işbirliği içersinde olacağız.   Sizlerle birlikte omuzladığımız bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve onları desteklemektir. Bu nedenle sürekli okulumuzu, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Öğrencinizle ilgili olunuz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız.

Değerli Meslektaşlarım; unutmayınız ki öğretmenlik ömür boyu süren bir öğrenciliktir.

Eğitim yolculuğunun mihenk taşı olarak sizlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Yüreğinizdeki sevgiyi, belleğinizdeki bilgiyi, kişiliğinizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağınızdan asla ve asla şüphemiz yoktur. Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini, emeğini ve yıllarını eğitime adamış eli öpülesi öğretmenlerime zor fakat kutsal görevlerinde başarılar diliyorum. Büyük mütefekkir Mehmet Akif’in “Bizler ister okumuş olalım, ister olmayalım; ister iyi terbiye görmüş olalım, ister görmemiş olalım artık maziye karışmış sayılabileceğimiz için bugün düşüneceğimiz bir şey varsa o da istikbaldir, istikbal de bizim evlatlarımızdır.” sözü aslında her şeyi özetler niteliktedir. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim ve öğretim yılının geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza, ailelerine, okullarımıza ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diler,  saygılarımı sunarım.”

Vali Günay Özdemir de, “Sevgili öğrenciler bugün hepiniz çok heyecanlısınız. Arkadaşlarınızla belki yaz tatilinde görüşemediğiniz arkadaşlarınızla bir araya geldiniz. Şu anda hasret gideriyorsunuz. Sizin heyecanınızı, sizin bu duygularınızı bizde sizlerle paylaşıyoruz. Gerçekten bütün bu imkanları bütün devletin imkanları, okullar, öğretmenler ve bizler sizler için buradayız. Sizlerin gelecek yıllarda başarılı olması ve ülkemizi sizlere yetişmiş insanlar olarak teslim etmek için sizlerle beraber ve sizlerin hizmetinizdeyiz. Sevgili öğrenciler, lütfen sizlerde bu işin kıymetini bileceğinizin biz farkındayız. Şu andaki çocuklarımız aslında bizlerden çok daha iyi düşünen, çok daha şanslı ve çok daha bilgi birikimi olan ve imkanları olan bir nesilsiniz. Sizlerle biz bu konuda beraber çalışırsak, sizlerde bize bu konuda destek olursanız gelecek yılları çok daha iyi planlayabiliriz. Bütün arkadaşlarımızdan, bütün gençlerimizden, bütün çocuklarımızdan çok çalışmayı ve başarılı olmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Atatürk İlkokulu’ndan Berfin Özçalımlı öğrenciler adına, Atatürk İlkokulu öğretmenlerinden Neşe Uslu de öğretmenler adına birer konuşma yaptılar. Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Yatılı Bölge Ortaokulu’ndan Aydanur Yeşilbağ ve Yusufcan Ekinci birer şiir okudu, Gül Ahmet Aytemiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de bini konser verdi. Atatürk İlkokulu halk oyunları ekipleri de kısa bir gösteri sundu. Okul bahçesinde toplanan öğrencilerde müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Sunuculuğunu Öğretmen Tuba Koçak’ın yaptığı programda son olarak da Vali Günay Özdemir, öğrencilerle birlikte ders zilini çalarak yeni eğitim ve öğretime start verdi. Zilin çalınmasıyla birlikte öğrenciler sınıflarına giderek sıralardaki yerlerini aldılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.