1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta Uçucu Madde Kullananlar Kiliseyi Mesken Tuttu
Karsta Uçucu Madde Kullananlar Kiliseyi Mesken Tuttu

Kars'ta Uçucu Madde Kullananlar Kiliseyi Mesken Tuttu

Kars Kalesi altında bulunan kilise, uçucu madde bağımlılarının mekanı oldu.

A+A-

Kaleiçi Mahallesi’nde Tarihi Taş Köprü ile Muradiye Hamamı karşısında bulunan kilise, adeta uçucu madde kullanıcılarına ev sahipliği yapıyor. Madde kutularının ve poşetlerin bulunduğu kilise özellikle bölgeyi gezen yerli ve yabancı misafirleri de rahatsız ediyor.

Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yolu üzerindeki kilisenin etrafı ve içerisi boş poşet, içerisine uçucu madde dökülmüş poşet ve kutulardan geçilmiyor. Öğrenciler ve vatandaşların rahatsızlık duyduğu kilise, özellikle hafta sonları içerisi ile etrafı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yoğun ilgi görüyor.

Yetkililerden bölgenin biran evvel temizlenmesini isteyen vatandaşlar, “Burası tehlike saçıyor. Bölgeye çok sayıda insan geliyor. Bu insanlara burada bir şey olursa bunun hesabını kim verecek. Korkuyoruz. Tatil günleri buraya çeşit çeşit hiç tanımadığımız insanlar geliyor. Yetkililer buraya önlem almadır” dediler.

Öte yandan kilisenin bulunduğu yerde Kale, Muradiye Hamamı, Tevfik Paşa Konağı ve Taş Köprü’nün olması insanları bölgeye çekiyor. Bölgeye gelen insanlar ise gördükleri manzara karşında tedirgin olarak bölgeden uzaklaşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.