1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kars’ta Turizm Gelişiyor
Kars’ta Turizm Gelişiyor

Kars’ta Turizm Gelişiyor

Kars’ta Tanıtım ve Promosyon Çalışma Grubu tarafından Kars merkez ve ilçelerinde turizm amaçlı üç günlük gezi düzenlendi.

A+A-

Rehberliğini Araştırmacı-Yazar Ali Canip Olgunlu’nun üstlendiği tanıtım gezisine Ankara, İstanbul, Mersin’in yanısıra birçok ilden çeşitli seyahat acentelerinin temsilcileri, ulusal basın temsilcileri, Kültür Bakanlığı temsilcileri ve yerel yöneticiler katıldı. Kars’tan da, turizm otelcileri ve işletme sahiplerinin katıldığı gezinin birinci gününde Sarıkamış, ikinci gününde Kuyucuk Gölü, Çıldır Gölü ve Kars merkezde şehir turu, üçüncü gününde de Ani Harabeleri gezisi icra edildi.

 

Kars Turizm Elçileri (KARTUREL) Dernek Başkanı Tahsin Kaya, gelecekte Kars turizminin daha farklı bir ivme kazanacağını söyleyerek, “Kars’a gelen yabancı arkadaşlarımıza şehrimizin güzelliğini ve kültürünü anlatmaya çalıştık. Kars’ın turizm potansiyelinde önemli bir yeri vardır. Ani Ören yerinin Kars turizminin dışında ülke ekonomisine de katkı sunmuştur. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay’ın da belirttiği gibi, Sarıkamış’ta yazılan bir destanımız vardır. Sarıkamış Şehitlerini Anma organizasyonlarının büyük çapta yapılması gerekiyor. Düzenlenen bu gezi boyunca gelen herkesin Kars’tan etkilenmesini sağlamak için elimizden gelen tüm misafirperverliğimizi göstermeye çalıştık. Kars’ta turizm potansiyelini tekrar kaldırmak ve ileri seviyelere yükseltmek için, Birleşmiş Milletlerin Başkanlığında yapılan Kars gezisinde, turizm işletmelerinin ev sahipliğini üstlendi. Bu tanıtım gezisinde bizlerde elimizden geldikçe Kars’ı tanıtmak için büyük çabalar sarf ettik. Gezide Tarihçi Faruk Torunoğlu’nun anlattığı tarihsel hikayelerde, misafirlerin yüzünde tebessümler bırakarak, tarihimizdeki önemli noktalara dikkat çekti. Kars turizminin daha güzel ve ileriye dönük tüm tanıtımları için çalışmalara aralıksız devam edilecektir.” dedi.

 

Kaya ayrıca, Kars turizminin gün geçtikçe ilerlediğini ve kentin turizm açısından geleceğinin parlak olduğunu da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.