1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta TEOG sınavı başladı
Kars’ta TEOG sınavı başladı

Kars’ta TEOG sınavı başladı

Kars’ta bugün ilköğretim 8. sınıf öğrencileri, lise yolunda ilk aşama olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına girdi. Bugün ve yarın düzenlenecek TEOG'da öğrenciler, günde üçer dersten ortak sınav olacak.

A+A-

 

Türkiye’nin dört bir tarafında yaşanan TEOG sınavında olduğu gibi Kars’ta 161 okulda, 364 derslik olmak üzere toplamda 5326 öğrenci bugün ve yarın ter dökecekler. Bugün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü derslerinden sınava giren öğrenciler, yarınki oturumda ise Fen Bilgisi, İnkılap Tarihi ve İngilizce derslerinden sınava girecekler.

Sınav öncesi çeşitli okullarda incelemelerde bulunan Kars Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, sınav öncesi ve sonrası konularıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Altun, sınav sisteminin ve sonuçlarının da nasıl belirleneceği yönünde şunları söyledi; “Öncelikle şunu ifade etmek isterim öğrencilerimizin heyecanlı olduklarını görmedik çünkü bu sınavda her gün okullarına geldikleri gibi geliyorlar bugünde okullarına geldiler yine dolayısıyla bugünün her günden hiçbir farkı yok ama tabiî ki bu bir sınav bütün sınavlarda olduğu gibi ufakta olsa bir heyecan oluyor zaten heyecanın olmaması yanlıştır. Yapılan sınavların değerlendirmesi ise şu şekilde yapılacak; Türkiye genelinde ortak yapılan sınavlar iki yazılı olan derslerden birinci yazılı yerine geçiyor üç yazılı olan derslerde ikinci yazılı yerine geçiyor ortak sınavlar hem birinci dönem hemde ikinci dönem yapılıyor daha sonra bütün ortak sınavların puanları toplanır Türkiye genelinde 500 puan üzerinden değerlendirmesi yapılır değerlendirme sonucunda her öğrencinin kendine göre almış olduğu puan belirlenir ona göre de yerleştirme işlemleri yapılır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.