1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta sel uyarısı
Kars’ta sel uyarısı

Kars’ta sel uyarısı

Kars’ta dün öğlenden sonra yağan ve bir anda hayatı felç eden yağışlı havanın bugünde etkili olması bekleniyor.

A+A-

Kars Belediye Başkanlığı’nca kriz masası oluşturularak, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bir dizi önlem alındı. Kars’ta bugün metrekareye 15-16 kilogram yağış düşmesi bekleniyor.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın talimatlarıyla harekete geçen belediye, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Vekili Hüseyin Polat, “Dün biliyorsunuz olağan üstü bir durum yaşandı. İlimizde büyük yağmur felaketi gördü. Belediye başkanımız Kars dışında oluğundan dolayı kendilerinin talimatlarıyla kriz masası oluşturduk. Başkan yardımcılarımız ve ilgililer nezdinde gece geç saatlere kadar çalışmalarımız oldu. Araçlarımız yetersiz olduğu için ilçelere müracaat ettik. Arpaçay, Susuz, Sarıkamış ve Dağpınar Belediye başkanlarımız kendilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bize araçlarını gönderdiler. Şuanda araçlar elimizde. Biz meteoroloji ile görüştük. Erzurum’dan detaylı bili aldık. Dün ilimize metrekaraye 9-10 kilogram yağış düştüğünü, oysa bugün 15-16 kilogram yağış beklendiğini söylediler. Bugün daha büyük yağış bekliyoruz. Bundan dolayı her türlü tedbirleri aldık araçları burada bekletiyoruz. Halkımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Halkımızdan isteğimiz 153 faaliyette, 110 faaliyette bizi ararlarsa onlara her türlü konuda yardımcı olacağız” dedi.

Öte yandan her türlü önlemleri alan belediye, oluşturduğu kriz masasına gelecek ihbarları anında değerlendirecek. Başkan Murtaza Karaçanta ise dakika dakika bilgilendirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.