1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta ‘şap’ görüldü
Kars’ta ‘şap’ görüldü

Kars’ta ‘şap’ görüldü

Kars’ta ‘şap’ görüldü, hayvan satışları durduruldu

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, 2 köy ve 1 mahallede şap hastalığının görülmesi üzerine Kars’ta 15 gün süreyle hayvan satışları durduruldu.

Merkeze bağlı bir mahalle ile Karacaören ve Bozkale köylerinde bazı hayvanlarda şap hastalığının görülmesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. Aşılamaların yapılması için il genelinde hayvan satışlarına önümüzdeki 23 Kasım gününden itibaren 15 gün süreyle ara verildi. Şap hastalığının yayılmasını önlemek için her türlü önlemin alındığına dikkati çeken Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, şunları söyledi:

“15 gün içinde herhangi bir sıkıntı olmazsa, tekrar hayvan hareketliliğine devam edeceğiz. Kars, ilçeleri ve köylerini kapsayan bu kısıtlamada, büyük ve küçükbaş hayvan hareketliliği Pazartesi gününden itibaren 15 gün süreyle duracak. Herkesin bu konuda hassasiyet göstermesini rica ediyoruz. Bakanlık ülke genelinde ilkbahar ve sonbahar aylarında şap aşılama kampanyası düzenliyor. İlkbaharda hayvanlar meraya çıkmadığı için aşılamayı yüzde 90’ın üzerinde gerçekleştiriyoruz. Yetiştiricilerimizin meradan geç dönmesi ve gebe hayvana aşı yaptırmanın zararlı olduğu düşüncesiyle sonbahar aşı döneminde başarı sağlanamıyor. Bu hastalığın yaygınlaşmaması, tüm ili kapsamaması için en güzel önlemlerden biri de karantina tedbirleri uygulamaktır. Bu karantina tedbirleri mevsim olarak şap aşılama sürecinde olduğumuz için ilin genelinde geçerli olacak.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.