1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta riskli binalar
Kars’ta riskli binalar

Kars’ta riskli binalar

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahmut Aydın, “Bakanlığımızca belgeli iki firma Kars’ta 300’e yakın binanın riskli olduğunu tespit etmiş ve ardından yıkımlarına geçilmiştir.” dedi.

A+A-

Kars’ta 300 adet riskli binanın kentsel dönüşüm kapsamında yıktırıldığı ve yeniden 3-4 kat olarak inşa edildiğini söyleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mahmut Aydın, “Bakanlığımızca belgeli iki firma Kars’ta 300’e yakın binanın riskli olduğunu tespit etmiş ve ardından yıkımlarına geçilmiştir.” dedi.

Aydın Kars’ta 15 Nisan tarihi itibarıyla başlayan inşaat sezonunun Kağızman ilçesinde 1 Nisan’da başladığını belirterek, “İlimizde merkez ve ilçelerde riskli yapı tespitlerimiz devam etmekte. Şuan itibarıyla 300 civarında bina tespitimiz yapıldı. Bunlardan riskli olan binalarımıza tapu müdürlüğüne yazı ile şerh konuldu. Ve bizim kurumumuza başvuran hak sahiplerine kira yardımı yapılmakta.” dedi.

Aydın ayrıca, “Şimdi bizim 6306 sayılı bakanlığın verdiği yetkiyle ilimizde riskli binaları tespit eden iki firmamız mevcut. Bunlara ulaşabilirler, bunlarda bizim bakanlığımızı temsil etmekteler. Bu firmalara binalarının tespitini yaptıran vatandaşlar dosya halinde bizim il müdürlüğümüze başvurduklarında inceleyip sonucunu en kısa zamanda 5-10 gün içinde vatandaşa bildirmekteyiz. Vatandaşımızın bu 6306 sayılı yasadan yararlanmalarını isteriz. Bu uygulama vatandaşımızın yararına çünkü vatandaşlarımız proje ve birçok işlemden muaf oluyor, 6306 sayılı yasayla kentsel dönüşümle. Bu da kentsel dönüşümün bir amacı. Bizim Kars’ta tespit ettiğimiz 300 binadan tek katlı binaları bir çoğunun sökülüp ve yerine apart tipli 3-4 kattan oluşan binalar yapılmakta. Bu binalar şehir merkezinde dolaştığınız zaman rahatlıkla görebilirsiniz. Bu binalar bizim risk tespitinden sonra yıktırılıp yapılmıştır.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.